Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Χρυσή άμαξα, του Jean Renoir

Η Χρυσή άμαξα, του Jean Renoir

Η New Star παρουσιάζει την καταπληκτική ταινία του Jean Renoir, Η χρυσή άμαξα (Le carrosse d'or), από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, στους κινηματογράφους.

 

«Jean Renoir o μεγαλύτερος ανάμεσα σε όλους τους σκηνοθέτες»

Orson Welles


«Μην σπαταλάς τη ζωή σου σε αυτό που λένε «αληθινή ζωή», ανήκεις σε μας… Που βρίσκεται η αλήθεια; Που τελειώνει το θέατρο και που αρχίζει η ζωή; …Ο μόνος τρόπος για να βρεις την ευτυχία είναι πάνω σε κάποια σκηνή . Μέσα σε αυτές τις δύο ώρες που γίνεσαι κάποιος άλλος, ο αληθινός σου εαυτός.»


Υπέροχη, πολύχρωμη κωμωδία εποχής με χορό και τραγούδι … επιφυλάσσει μια έντονα δραματική σκηνή στο τέλος. Μια γήινη, δυναμική και αισθησιακή ηθοποιός αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε 3 επίδοξους μνηστήρες.

Μια χρυσή άμαξα γίνεται η πέτρα του σκανδάλου. Λεπτές ισορροπίες που χωρίζουν την τέχνη και την φαντασία από τη ζωή.


Ένας Ιταλικός θίασος φτάνει σε μια μικρή Περουβιανή πόλη τον 18ο αιώνα. Ο επικεφαλής αριστοκράτης στην πόλη, ο αντιβασιλέας, έχει αποκτήσει μια υπέροχη χρυσή άμαξα από την Ευρώπη. Σχεδιάζει να την δώσει στην ερωμένη του, αλλά στη συνέχεια ερωτεύεται με την Καμίλα, πρωταγωνίστρια του θιάσου και την δίνει σε αυτήν....

Η Camilla, απολαμβάνοντας την υψηλή ζωή, του να είναι ερωμένη του αντιβασιλέα, ενώ έχει αγαπηθεί επίσης από τον αρχηγό του θιάσου και από το τοπικό αστέρι της ταυρομαχίας....

Οι υπουργοί του αντιβασιλέα σοκαρισμένοι από την ασωτία του απειλούν να τον καθαιρέσουν.

Η Camilla τελικά λύνει το πρόβλημα, με την επιστροφή του δώρου στον Επίσκοπο της Λίμα.

Επιστρέφει στο θέατρο και η ταινία τελειώνει με μια μεγάλη γιορτή του θεάτρου...


*Η ταινία γυρίστηκε στην Ιταλία, ωστόσο για λόγους μάρκετινγκ οι ηθοποιοί κλήθηκαν να ερμηνεύσουν στα Αγγλικά.Η χρυσή άμαξα
"Le carrosse d'or"
103΄
1952 (USA)
Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Σενάριο: Jean Renoir - Jack Kirkland
Πρωταγωνιστές:
Anna Magnani, Odoardo Spadaro, Duncan Lamont

Διευθυντής Ορχήστρας: Gino Marinuzzi Jr.
Συμφωνική Ορχήστρα της Ρώμης
Μουσική: ANTONIO VIVALDI

Σχετικές ειδήσεις
08.12.2016 12:21
Στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας της Αγγελικής Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.
Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση, της Angélique Kourounis: Προβολή Ντοκιμαντέρ στο Booze
30.09.2016 15:23
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση, της Angélique Kourounis στο Βοοze Upstairs.
Αναμνήσεις, του Jean-Paul Rouve
27.09.2016 11:27
Η NEO Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία Αναμνήσεις (Les Souvenirs) σε σκηνοθεσία του Jean-Paul Rouve.
Μια Υπέροχη Μέρα, με τον Μπενίτσιο Ντελ Τόρο
21.03.2016 13:57
Η Spentzos Film παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 24 Μαρτίου 2016 την ταινία ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ (A PERFECT DAY) σε σκηνοθεσία του Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα με τον Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.
Στο Fuocoammare η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου
22.02.2016 15:07
Στο Fuocoammare (Fire at Sea) του Gianfranco Rosi, απονέμηθηκε η Χρυσή Άκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου, το οποίο είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που του απονέμεται το μεγάλο βραβείο στην ιστορία του Φεστιβάλ.