Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εκδηλώσεις από την Πυξίδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εκδηλώσεις από την Πυξίδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μέσα στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας, η Πυξίδα - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ξεκινά κύκλο εκδηλώσεων με αρχή την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:00-21:00, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».


Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η Ιταλική ταινία «SI PUO FARE» («Μπορεί να γίνει..»). Μετά το τέλος της προβολής θα γίνει βράβευση των χορηγών που στηρίζουν τον Φορέα.


Η «ΠΥΞΙΔΑ» είναι ένας φορέας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης με στόχο την στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ιδρύθηκε το 2005 και έχει έδρα στο Πειραιά . Έχει την νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας

Είναι πιστοποιημένος με «Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας Τύπου Β'» από την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου σε συνδυασμό με την εμπειρία του μπορεί να αναπτύξει νέες δράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2006 στηρίζει τη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία- Πρόνοια 2000-2006» - «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» Β' Φάση, δημιουργώντας και λειτουργώντας υπό πρότυπη μορφή διαχείρισης το Οικοτροφείο «ΘΑΡΑΠΑΥΣΗ» στον Πειραιά το οποίο εποπτεύεται από την Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης . Ενώ το 2012 ξεκινήσαμε την λειτουργία ενός Προστατευόμενου Διαμερίσματος το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, Επ. Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013».

Στις Μονάδες μας φιλοξενούνται ψυχογηριατρικοί ασθενείς, οι οποίοι δίνουν καθημερινά αγώνες για την επανένταξή τους στην κοινωνία ερχόμενοι αντιμέτωποι με εμπόδια που είναι ευάριθμα και πολύπλοκα. Το κοινωνικό στίγμα είναι ένα από τα κύρια εμπόδια που συνοδεύει την ψυχική ασθένεια σήμερα. Η ανάγκη καταπολέμησης του είναι επιτακτική και σ'αυτό χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων εάν η κοινωνία στην οποία ζούμε θέλει να ονομάζεται δίκαιη, ανθρωπιστική και ευνομούμενη.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιούμε συνεχώς δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

Για την ΠΥΞΙΔΑ ΑΜΚΕ Ο Πρόεδρος
Νόμιμος Εκπρόσωπος & Διαχειριστής

Σιάτρας Γεώργιος

Σχετικές ειδήσεις
Ακρόαση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.02.2017 10:20
Για τη συμπλήρωση των αναγκών της διανομής της παραγωγής «Αντιγόνη, η αληθινή ιστορία» σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούνται άντρες και γυναίκες ηθοποιοί ηλικίας από 22 έως 45 ετών να καταθέσουν το βιογραφικό τους.
Χριστούγεννα 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.12.2016 16:45
Πλησιάζοντας οι γιορτές, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσαρμόζει το πρόγραμμά του με έκτακτες παραστάσεις και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα χρονιά με τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία «Στον Βυσσινόκηπο».
6 συγγραφείς ζητούν το κοινό τους: εργαστήρι νέων θεατρικών συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.12.2016 10:22
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δίνει την ευκαιρία και υποστηρίζει νέους δημιουργούς για να γράψουν έργα σύγχρονα, καινοτόμα που μιλούν τη γλώσσα της εποχής μας.
Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.09.2016 14:18
Οι λάτρεις του τουρκικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντικές ταινίες διακεκριμένων σκηνοθετών του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ανοιχτές πρόβες και σεμινάρια με τον Θανάση Πολυκανδριώτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.02.2016 11:48
Ο συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης και το Μουσικό Σύνολο των μπουζουκιών του «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ», φιλοξενούνται κάθε εβδομάδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου κάνουν τις πρόβες τους, μελετούν και ανταλλάσουν μουσικές και άλλες απόψεις για το μπουζούκι και τη λαϊκή μουσική μας παράδοση.