Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Parov Stelar and Band live @ Gazi Music Hall

Parov Stelar and Band live @ Gazi Music Hall

Ένας βασιλιάς χωρίς πριγκίπισσα

 

Υποδοχή βασιλιά αυστριακής δυναστείας επιφύλαξε για μία ακόμα φορά το ελληνικό κοινό στο σκαπανέα του electroswing από το Linz, Markus Fureder, γνωστό ανά την υφήλιο με το σκηνικό προσωνύμιο Parov Stelar.

 

To κύμα των χορευτεράδων fans του Parov Stelar και της παρέας του είχε αρχίσει να δείχνει τις διαθέσεις του από νωρίς το απόγευμα, καθώς αν επιχειρούσε κάποιος κατηφορίσει οδικώς την Πειραιώς κατά τις εξίμισι, θα διαπίστωνε ένα αφύσικο μποτιλιάρισμα ήδη από το ύψος του Θησείου που οφειλόταν στο συνωστισμό στα πέριξ της μεγάλης συναυλιακής σκηνής της Ιεράς Οδού. Εάν δε κάποιος επιχειρούσε να εισέλθει στο Gazi Music Hall μετά τις οχτώμιση θα ερχόταν αντιμέτωπος με το πρόβλημα ανεύρεσης ζωτικού χώρου, καθώς το σημαντικής έκτασης stage του κέντρου έμοιαζε με κατάμεστο club του εξωτερικού, γνωρίζοντας δόξες που ούτε στις μεγάλες περσινές συναυλίες του Trentemoller ή των Black Rabel Motorcycle Club δεν είχε γνωρίσει.

 

Τη βραδιά άνοιξαν ιδανικά ο δικός μας Papercut και το γαλλικό δίδυμο των Proleter καταφέρντοντας να κορυφώσουν στο έπακρο την αναμονή για την εμφάνιση του Αυστριακού παραγωγού και της συντροφιάς του. Όπερ και εγένετο γύρω στις δέκα και τέταρτο, με μια δυναμική κι ενδιαφέρουσα έναρξη, με ηλεκτρισμένα ντραμς και ενδιαφέρουσα αισθητική από τις led οθόνες που πλαισιώναν τη σκηνή . Η επόμενη μιάμιση ώρα κύλησε με αγαπημένες electroswing και sample μελωδίες,  που προκάλεσαν αφειδώς λικνίσματα και κέφι ενώ έκαναν κάμποσες κοπέλες να σκαραφαλώσουν στους ώμους των φίλων τους για να πανηγυρίσουν από εκεί τα σαξοφωνικά ξεσπάσματα του mister Max The Sax, κατά κόσμον Markus Ecklmayer.

 

Με αξιόλογες ενέσεις της πιο house πλευράς του, στιγμές από το τελευταίο EP “Clap your Hands” και έμφαση στα παλιότερα χορευτάδικα hits ο Parov Stelar και οι μουσικοί του, με την ανεκτίμητη ενεργειακά σύμπραξη της Cleo Panther τα φωνητικά έδωσαν ένα αναμενόμενης υψηλής ποιότητας show με δύο κυρίως ηλεκτρονικά και πολύ δυνατά encore, από τα οποία όμως έλειψε η αγαπημένη “πριγκίπισσα”, το κομμάτι “Princess “ από το ομώνυμο album του 2012, αφήνοντας όμως έμμεσες υποσχέσεις για μουσικό επανιδείν. Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς η εξάντήση 4.000 σημαντικού κόστους εισιτηρίων και η αποθέωση παρά την επιθυμία για μεγαλύτερη συναυλιακή διάρκεια είναι ικανά κίνητρα για να ξαναφέρουν τον  αυτοδημιούργητο super star της κονσόλας στην Ελλάδα για μια επανάληψη του θριάμβου του.

 

Until the next time λοιπόν.

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.