Στo πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας στην Ομάδα Βίσεγκραντ (V4) η Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα διοργανώνει την έκθεση χαρακτικής  «We 4» με 40 έργα καλλιτεχνών από την Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Η έκθεση διοργανώνει η Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ουγγαρίας, Πολωνίας και Τσεχίας στην Αθήνα και σηματοδοτεί την 23η επέτειο της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ. Τα έργα τέχνης θα παρουσιαστούν με την πολύτιμη συμβολή του Xotaris Art Forum, Επίτιμου Προξενείου της Σλοβακίας στον Πειραιά, την Synthesis Group και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Πέμπτη 2 Οκτώβρη 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου στο πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας στην Ομάδα Βίσεγκραντ (V4) η Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα διοργάνωσε συναυλία κλασσικής μουσικής της Σλοβακίας με τίτλο  «Η ποίηση των τραγουδιών από την Σλοβακία». Η mezzo-soprano κ. Barunka Preisinger, μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μαζί με τον πιανίστα κ. Δημήτρη Βεζύρογλου παρουσίασαν τις μουσικές συνθέσεις των Eugen Suchoň, Dezider Kardoš, Mikuláš Schneider – Trnavský and Alexander Moyzes.