Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

We 4: έκθεση γραφιστικής και χαρακτικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

We 4: έκθεση γραφιστικής και χαρακτικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στo πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας στην Ομάδα Βίσεγκραντ (V4) η Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα διοργανώνει την έκθεση χαρακτικής  «We 4» με 40 έργα καλλιτεχνών από την Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία.


Η έκθεση διοργανώνει η Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ουγγαρίας, Πολωνίας και Τσεχίας στην Αθήνα και σηματοδοτεί την 23η επέτειο της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ. Τα έργα τέχνης θα παρουσιαστούν με την πολύτιμη συμβολή του Xotaris Art Forum, Επίτιμου Προξενείου της Σλοβακίας στον Πειραιά, την Synthesis Group και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης .Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Πέμπτη 2 Οκτώβρη 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου στο πλαίσιο της Προεδρίας της Σλοβακίας στην Ομάδα Βίσεγκραντ (V4) η Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα διοργάνωσε συναυλία κλασσικής μουσικής της Σλοβακίας με τίτλο  «Η ποίηση των τραγουδιών από την Σλοβακία». Η mezzo-soprano κ. Barunka Preisinger, μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μαζί με τον πιανίστα κ. Δημήτρη Βεζύρογλου παρουσίασαν τις μουσικές συνθέσεις των Eugen Suchoň, Dezider Kardoš, Mikuláš Schneider - Trnavský and Alexander Moyzes.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Στέλιου Μπακλαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.02.2017 17:29
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει στις 8 Μαρτίου 2017 έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Μπακλαβά.
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Γράψε μου τα όνειρά σου: έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.03.2016 17:23
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την ατομική έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου, "Γράψε μου τα Όνειρά σου" σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη.