Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης από την Πύρνα

Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης από την Πύρνα

Η Πύρνα στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης ετοιμάζουν ένα εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης για ενήλικες, το οποίο ξεκινά την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014.


Ένας από τους πιο γοητευτικούς τρόπους προσέγγισης της ζωγραφικής τέχνης, είναι μέσα από τη μελέτη των έργων μεγάλων δασκάλων. Στο εργαστήριο Θα μάθουμε για τη γέννηση, την πορεία και την εξέλιξη της τέχνης του Μοντερνισμού, απαραίτητη βάση για την κατανόηση της τέχνης της σύγχρονης εποχής. Θα ασχοληθούμε με την εποχή του Διαφωτισμού μέχρι και το Μεταϊμπρεσιονισμό και τους Φωβιστές.


Θα αναφερθούμε στον 19ο αιώνα και στη μετάβαση από την ακαδημαϊκή ζωγραφική στην τέχνη του Μανέ, στον Ιμπρεσιονισμό και τους μετα-ιμπρεσιονιστές ζωγράφους Σεζάν και Βαν Γκογκ, στον Φωβισμό του Ανρί Ματίς  και στον γερμανικό Εξπρεσιονισμό. Το κάθε μάθημα ολοκληρώνεται με μια εισαγωγή στη σπουδή του σχεδίου και της ζωγραφικής που βοηθάει την ομάδα  να αποκτήσει μια εμπειρική σχέση με όσα διδάσκεται.

Κώστας Ιωαννίδης , εικαστικός καλλιτέχνης με σπουδές σκηνογραφίας, χαρακτικής και ζωγραφικής.

Σχετικές ειδήσεις
Χρόνος και Εικόνα: Εργαστήριο για ενηλίκους στο Μουσείο Μπενάκη
01.02.2017 12:29
Το Μουσείο Μπενάκη ξεκινά την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 ένα εργαστήριο για ενήλικες, με τίτλο Χρόνος και Εικόνα.
Το ΚΜΣΤ υποδέχεται τον νέο χρόνο με ένα μουσικοκινητικό-χορευτικό εργαστήριο
19.12.2016 17:10
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και τους συνοδούς τους στο μουσικοκινητικό-χορευτικό εργαστήριό του, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 11:30-13:30, στη Μονή Λαζαριστών.
Εργαστήριο με τον Dennis Reid στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 14:57
Στο πλαίσιο των Παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν εργαστήριο με τον Denis Reid, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.