Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Astor Piazzolla: Το πάθος του Τάνγκο με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Astor Piazzolla: Το πάθος του Τάνγκο με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

O πιανίστας Σπύρος Μοσχόπουλος μετά από πολυετή ενασχόληση του ως μουσικός με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το αργεντίνικο τάγκο, καθώς και την λατινοαμερικάνικη μουσική επαναλαμβάνει το ρεσιτάλ πιάνου που παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014.


Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο και πάλι σχεδόν αποκλειστικά από τον Astor Piazzolla.


Θα παρουσιάσει πολύ γνωστά έργα του μεγάλου αργεντίνου συνθέτη σε μεταγραφές και δικές του διασκευές για πιάνο σόλο , αλλά θα ακουστούν και κάποιες γνωστές λάτιν και τάγκο  μελωδίες άλλων συνθετών. Έχοντας εμπειρία ως μουσικός εκφραστής την αργεντίνικης μουσικής κουλτούρας τόσο ως μέλος των Dueto Tango με τον μπαντονεονίστα Λευτέρη Γρίβα όσο και ως συνεργάτης της διακεκριμένης ακκοντεονίστας  Ζωής Τηγανούρια,  θα μας μεταφέρει  «γευσεις» απ’το πάθος και τον παλμό μιας μουσικής που δεν γνωρίζει σύνορα.


Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ταυτόχρονα διαδραστικά  βίντεο που «ντύνουν» οπτικά και ακουστικά κάποια κομμάτια με υπέροχες εικόνες, χορευτικές κινήσεις  και ήχους που μας μεταφέρουν στα γραφικά σοκάκια του Buenos Aires..


Σπύρος Μοσχόπουλος: πιάνο, απόδοση , διασκευή για πιάνο
Μαρία Ντούμα: επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού

Σχετικές ειδήσεις
Gala: Η μούσα του Salvador Dali. Έρως εμπνευσμένος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
27.01.2017 14:35
Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
31.08.2016 13:20
Μουσική για κιθάρα και φλάουτο, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής), το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00.
ΑΝΑΒΟΛΗ - Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
15.06.2016 13:22
Μουσική για κιθάρα, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00. - Αναβάλλεται
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.