Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Βικτωριανοί παρουσιάζουν στο Τριανόν τον Θωμά Τσαλαπάτη

Οι Βικτωριανοί παρουσιάζουν στο Τριανόν τον Θωμά Τσαλαπάτη

Οι Βικτωριανοί με ανανεωμένη και διευρυμένη την παρέα τους ξεκινούν τις εκδηλώσεις της χρονιάς 2014 – 2015. Η πρώτη μας παρουσία στο κινηματοθέατρο Τριανόν, αγαπημένος χώρος που μας στηρίζει και τον στηρίζουμε, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Λεωνίδα Παπαγεωργίου μας παραχωρήθηκε από την Μαρία Λυσικάτου που συνεχίζει το έργο του, για να παρουσιάσουμε τον νεαρό γείτονα και βραβευμένο με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα το 2012 Θωμά Τσαλαπάτη για τη συλλογή “ Το ξημέρωμα είναι σφαγή Κύριε Κρακ”.

 

Ο Θωμάς ποιητής της νέας γενιάς, με την σατιρική του ματιά μας δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα της σύγχρονης γραφής.

 

Πάντα οι Βικτωριανοί παρουσιάζουμε συγγραφείς και ποιητές που έχουν “κάτι να πουν”. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση του κέντρου της πόλης μας με πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η παρουσίαση του ποιητικού έργου του Γιάννη Κοντού και την παράσταση που θα παρουσιάσει η θεατρική μας ομάδα, το έργο του Δημήτρη Βυζάντιου η “Γυναικοκρατία” κ.ά. Είμαστε η μόνη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα στο κέντρο της πόλης και είναι τιμή μας που μας ζητούν να παραβρεθούμε και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.

 

Η παρουσίαση του έργου του Θωμά Τσαλαπάτη θα γίνει την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στις 9μ.μ.στο Τριανόν.

Για τον Θωμά θα μιλήσουν οι ποιητές Ζήσης Αϊναλής και Γιώργος Πρεβελουδάκης, μουσικός αυτοσχεδιασμός Κωστής Ζουλιάτης, θα διαβάσουν ο ποιητής και οι ηθοποιοί Νεκτάριος Παπαλεξίου, Όμηρος Πουλάκης, Θεοδοσία Σαββάκη, Σέβη Στάικου.

Την παρουσίαση θα ανοίξουν οι Βικτωριανοί με ένα καλωσόρισμα (performance)

Σχετικές ειδήσεις
Άλμπα, του Θωμά Τσαλαπάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
31.01.2017 11:36
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η λογοτεχνία στη σκηνή», την "Άμπα" του Θωμά Τσαλαπάτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή για τον μήνα Φεβρουάριο.
Η Δίκη του Κ., σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα
01.11.2016 16:40
Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει το έργο Η Δίκη του Κ., σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα Η Δίκη του Φραντς Κάφκα.
Ομοερωτική Ποίηση, του Θωμά Διάφα στον Προσωρινό
17.10.2016 10:49
Η Ομοερωτική Ποίηση του Θωμά Διάφα γίνεται παράσταση και παρουσιάζεται από τις 21 Οκτωβρίου 2016 στον Προσωρινό.
Αδαμαντία του Παναγιώτη Μέντη στο Open Air Τριανόν
19.07.2016 16:36
Η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στο Open Air Τριανόν, με μια ειδική προσφορά για τους θεατές, 5 ευρώ γενική είσοδο για τις τρεις τελευταίες παραστάσεις την Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Τρίτη 26 Ιουλίου 2016.
Το Βραβείο για την Λογοτεχνική Φράση της χρονιάς 2015 από
13.05.2016 12:24
Ο θεσμός των λογοτεχνικών βραβείων με την επωνυμία «Λογοτεχνική Φράση της χρονιάς» (The Literature.gr Phrase of the Year Prize) θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο 2015 από το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.