Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θόρυβος, του Ιάσονα Σίγμα από τη bijoux de kant στο Θέατρο Τέχνης

Θόρυβος, του Ιάσονα Σίγμα από τη bijoux de kant στο Θέατρο Τέχνης

Η bijoux de kant συμμετέχει στα Αναλόγια του Θεάτρου Τέχνης με την παράσταση «Θόρυβος», σε κείμενο Ιάσονα Σίγμα και σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Σκουρλέτη.


Θόρυβος. Σε Εποχές σαν αυτή. Όπου κάτι τελείως χάνεται. Θεαματικά. Κι οριστικά πεθαίνει. Με όλες τις αναγκαίες Θυσίες. Και Χαμούς. Σέρνοντας κάτι Άλλο. Τι είδους Νέα Σώματα πλέον ανακαλύπτονται; Ποια μένουν ανάπηρα; Λειψά; Πώς έρχονται ετούτα πια κοντά; Πώς κάνουνε πλέον Έρωτα; Τί νέες μορφές λαμβάνει η νέα Σεξουαλικότητα; Πώς βιώνουν τα Σώματα αυτά το Πένθος τους για ό,τι τελείως σβήνει; Πώς σμπαραλιάζονται τελικά ανάμεσα στο Νέο και στο Παλιό, στο Μέσα αλλά και στο Έξω; Ο «Θόρυβος» του Ιάσονα Σίγμα στήνει ένα δικό του Σκηνικό. Φυσικό και Μεταφυσικό μαζί. Πιστό στο ρεαλισμό. Σ’ ένα απομονωμένο σπίτι. Κάτω από τον Κεντρικό Πυλώνα Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ. Μέσα απ’ το ηλεκτρικό Ρεύμα, όπως κυκλοφορεί στα Σώματα. Δυο ζευγαριών που έρχονται αντιμέτωπα με εσωτερικά και εξωτερικά φορτία. Ποιος από όλους θα σωθεί; Kάνοντας το μεγάλο Πέρασμα; Ποιός μένει για πάντα πίσω; Μα.


Συγγραφέας: Ιάσονας Σίγμα
Σκηνοθεσία - Σκηνογράφια: Γιάννης Σκουρλέτης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Παίζουν (αλφαβητικά): Χρήστος Καπενής, Κατερίνα Λάττα, Μαρία Μαμούρη, Ελεάνα Στραβοδήμου


*Στο αναλόγιο ακούγεται η σύνθεση «la legende d' eer» του Ιανη Ξενάκη


** Το Θέατρο Τέχνης φιλοξενεί μία σειρά από θεατρικά αναλόγια, μέσα από τα οποία προυσιάζει η σύγχρονη ελληνική δραματουργία, από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2014, σε επιμέλεια της Σίσσυς Παπαθανασίου. Περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις
αμάραντα, μια κωμωδία της bijoux de kant στο Faust
25.11.2016 14:37
Η bijoux de kant παρουσιάζει στο Faust την κωμωδια α μ ά ρ α ν τ α, σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη και παραγωγή του Faust.
Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, στο bijoux de kant hood
25.10.2016 11:15
Η bijoux de kant παρουσιάζει την παράσταση Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης, βασισμένη σε κείμενα των Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη στον Χώρο Τέχνης Ισόγειο
13.07.2016 13:52
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bijoux de kant hood, η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη παρουσιάζεται ξανά στις 20 & 21 Ιουλίου 2016 στο ΙΣΟΓΕΙΟ, κάτω από τη Μέντα, στην Κηφισιά.
Περί Φύσεως, του Μιχάλη Βιρβιδάκη από την Βijoux de kant στο Black Box
13.05.2016 13:23
Η Bijoux de kant παρουσιάζει στο Θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη, Περί Φύσεως, για 5 μόνο παραστάσεις, από τις 18 έως τις 22 Μαΐου 2016.
Πολυφωνικά αναλόγια 2 από το ΚΘΒΕ και το ΠΑΜΑΚ
12.05.2016 15:41
Το ΚΘΒΕ, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρουσιάζει το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 τα «Πολυφωνικά αναλόγια 2» στο Αμφιθέατρο 14 του Πανεπιστημίου.