Τρεις αυτοτελείς εγκαταστάσεις, δύο γλυπτικές και μία ζωγραφική, της Χριστίνας Σαραντοπούλου, του Wolfgang Stiller και του Θεόδωρου Οικονομίδη θα παρουσιαστούν στην γκαλερί Λόλα Νικολάου από την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014.

Η Χριστίνα Σαραντοπούλου θα παρουσιάσει χαρακτηριστικά έργα των ανεικονικών μεταλλικών της αναπτυγμάτων. Οι συνθέσεις της, αφηγηματικές και ταυτόχρονα αφαιρετικές, παράγουν ρυθμούς ανάμεσα σε κενά και πλήρη για να αποδώσουν ό,τι είναι περίβλεπτο εξωτερικά, αλλά και ό,τι υπονοείται ως δυναμική εσωτερική δομή.

Τα σχέδια, η ζωγραφική και οι κατασκευές του Wolfgang Stiller* από τα stickmen έως τα “objects de curiosité”, παραπέμπουν σε αλληγορίες του πληθυντικού εαυτού, ανακαλώντας ζητήματα κοινωνικής και υπαρξιακής υποψίας.

Η ζωγραφική του Θεόδωρου  Οικονομίδη δημιουργεί λαβυρινθώδεις ακανόνιστες παραστάσεις καλειδοσκοπικών κυματισμών. Άλλοτε η ζωγραφική του διαδικασία είναι “ανασκαφική”, προκαλώντας σχηματικά ευρήματα με χρώμα κι άλλοτε παράγει   έναν ανάγλυφο ψίθυρο χρωματικής ύλης.

Την έκθεση επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης Θάλεια Στεφανίδου.

*Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει κατά τη διάρκεια των Δημητρίων εγκατάστασή του στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης.