Ο John Britton, καλλιτεχνικός διευθυντής του DUENDE έρχεται στην Θεσσαλονίκη και μαζί με τους συνεργάτες του Αλίκη Δουρμάζερ και Αλεξάνδρα Τσοτανίδου παρουσιάζουν για μία βραδιά, στις 8 Οκτωβρίου την Αυτοσχεδιαστική Performance ‘Collision 5#’  σε δημιουργική συνάντηση με καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης.

Το ‘Collision’ είναι μια Performance Aυτοσχεδιασμού και συμβαίνει όταν τουλάχιστον 3 μέλη της ομάδας DUENDE και φίλοι συναντιούνται στην ίδια πόλη την ίδια στιγμή. Χρησιμοποιούμε αυτή την ευκαιρία για να συναντήσουμε ντόπιους performers και μουσικούς στα πλαίσια μιας ζωντανής, αυτοσχεδιαστικής performance.

Έχουν ήδη προηγηθεί :
Collision 1# Λέσβο (Ελλάδα)  
Collision 2# Μελβούρνη (Αυστραλία)
Collision 3# Aθήνα (Ελλάδα) και
Collisιon 4# Huddersfield (UK) 


Collision 5#  Θεσσαλονίκη – Η συνάντηση.

Mία αυτοσχεδιαστική performance με τους John Britton, Aλίκη Δουρμάζερ (associate director Duende) και Αλεξάνδρα Τσοτανίδου (associate artist Duende) σε συνάντηση με τις Μαρία Λάππα, Βικτώρια Παπαμιχαήλ και Μαρία Στεφανίδου, performers και εκπαιδεύτριες της Θεσσαλονίκης καθώς και τους μουσικούς Αρμέν Ναζαριάν και Constantine Y. (Broken Tempo).

O John Britton είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του DUENDE ENSEMBLE. Ο John διδάσκει, παίζει, γράφει και σκηνοθετεί για σχεδόν τριάντα χρόνια. Η δουλειά του δημιουργεί δεσμούς μεταξύ των τεχνών του χορού, του θεάτρου, του αυτοσχεδιασμού, της μουσικής, του τσίρκου. Έχει εκτεταμένη πρακτική ως εκπαιδευτικός, σκηνοθέτης και ερμηνευτής, με παρουσία σε πολλές χώρες όπως η Ινδία, το Μεξικό, η Αυστραλία, η Αμερική, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο του στην ιστοσελίδα http://duende-ensemble.com/ και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό του “Self-with-Others” μπορείτε να επισκεφτείτε το link http://ensemblephysicaltheatre.wordpress.com/.

Η Aλίκη Δουρμάζερ είναι Συνεργάτιδα Σκηνοθέτης του DUENDE International Ensemble. Εργάζεται στο θεατρικό  πεδίο από το 1999 ως performer  και σκηνοθέτης Σωματικού θεάτρου σε σκηνές, φεστιβάλ και εναλλακτικούς χώρους στην Ελλάδα, Αγγλία και Ελβετία. Διδάσκει ανελλιπώς Τεχνικές (Εnsemble) Σωματικού Θεάτρου, Φωνής και Κινησιολογίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Κρήτη, Κομοτηνή,  Κύπρο και Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία. Ερευνά και διδάσκει την προσέγγιση ‘Voice is the Body – H δυναμική της φωνής ως σώμα’. Είναι performer των Duende και εισηγείται την φωνητική εκπαίδευση  κατά την διάρκεια σεμιναρίων και residencies της ομάδας. H τελευταία της ερευνητική παράσταση ήταν η Solo Performance, πάνω στην Μήδεια του Ευριπίδη, ‘MEDuLA’ με live μουσική από τον Paolo Zebolino (Γενεύη , Απρίλιος 2014) και με επερχόμενη περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

https://www.facebook.com/PhysicalTheatreandVoiceAlikiDourmazer
www.physicaltheatre.gr

H Αλεξάνδρα Τσοτανίδου είναι Συνεργάτιδα Καλλιτέχνης του DUENDE Ensemble και μέλος της ομάδας καλλιτεχνών Sourliboom. Είναι πτυχιούχος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού «Ανδρομάχη Καφαντάρη» και έχει παρακολουθήσει εντατική εκπαίδευση με τον John Britton στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος MA by research:Ensemble Physical Theatre στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield. Υπήρξε μέλος του Kontakt^Ensemble κι έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος-χορογράφος με το Κ.Θ.Β.Ε. και ως performer με ανεξάρτητες ομάδες της πόλης. Διδάσκει σύγχρονο χορό και κίνηση σε χορευτές και ηθοποιούς.