Από τις εκδόσεις Μίνωας, κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, Ο χορός των στρουθοκαμήλων με εικονογράφηση του Λάμπρου Κατσαντώνη.

           

Όταν ο στριμμένος, μονόχνοτος και κακότροπος τραπεζίτης Γρουσούμψιος Στριμψίδης διώχνει από τη στέγη του σπιτιού του τον Λούλη Φτερούλη Χελιδονούλη, το μικρό χελιδονάκι, και από τη λιμνούλα του κήπου του τον Γλιστερούλη Πηδηχτούλη Σπαρακουάξ, το βατραχάκι, ούτε πού φαντάζεται τι τον περιμένει το ίδιο βράδυ!
Δε φαντάζεται τη στρουθοκάμηλο που θα εμφανιστεί στη στέγη του, ούτε τον ιπποπόταμο που θα βρεθεί στην μπανιέρα του!
Και να ήταν μόνο μία η στρουθοκάμηλος; Και να ήταν μόνο ένας ο ιπποπόταμος;
Όχι βέβαια! Πολλές στρουθοκάμηλοι θα στήσουν χορό στη στέγη του.
Πολλοί ιπποπόταμοι θα κάνουν παρέλαση στον κήπο του. Και όλοι μαζί θα του δώσουνε ένα μάθημα που ποτέ δε θα ξεχάσει!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αβγών.
Έχει ανακαλύψει το Αβγατηγανιστάν, το Κουφέιτ, το Πιπερού και το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου.
Ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του τη Σύνθια, τον Παντελή, τον απότομο ιπποπόταμο, και τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη.
Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι ο ενισχυτής ροχαλητού (που δυναμώνει εκατό φορές το ροχαλητό σου όταν κοιμάσαι και τρομάζει τους διαρρήκτες) και η χαμαιλεοντική μπογιά (αν βάψεις το δωμάτιό σου μ’ αυτή την μπογιά, το δωμάτιο αλλάζει κάθε πρωί χρώμα ανάλογα με το όνειρο που έβλεπες προτού ξυπνήσεις.
Αν έβλεπες καναρίνια είναι κίτρινο, αν έβλεπες τη θάλασσα, μπλε με άσπρες ρίγες και αν έβλεπες πασχαλίτσες, κόκκινο με μαύρες βούλες).