Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Take a trip, του Χρήστου Ν. Καρακάση

Take a trip, του Χρήστου Ν. Καρακάση

Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ-ταινία “Take a trip” του σκηνοθέτη και παραγωγού Χρήστου Ν. Καρακάση ξεκινά το ταξίδι του στον κόσμο προσκαλώντας τους θεατές να κάνουν με τη σειρά τους ένα ταξίδι επανατοποθέτησης της σκέψης, των απόψεων και των θέσεων που, στην εποχή μας, κάνουν τις ανθρώπινες αξίες να δοκιμάζονται.


«Μπορεί τελικά το ταξίδι να είναι μόνο εσωτερικό… Μπορεί και η ίδια η πόλη, στην οποία ζούμε, ή τα σπίτια, να είναι μόνο εσωτερικά. Τι είναι όμως μια πόλη…. Δεν είναι ο τρόπος που την βλέπουμε; Η βία μας ακολουθεί παντού. Για λίγο τα χρώματα σβήνουν, το μέρος χάνει τη δύναμη του. Ο φασισμός μέσα μας είναι άραγε κάτι επίκτητο ή κάτι με το οποίο κανείς γεννιέται;»


Το Ταξίδι της ταινίας ξεκινά με την ελληνική του πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το οποίο θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.


Ταυτόχρονα η ταινία θα ταξιδέψει στην Φινλανδία, στην Vaasa City Library, όπου θα κάνει Ευρωπαϊκή πρεμιέρα, καθώς θα προβάλλεται για όλο τον Οκτώμβριο, σε ειδική προβολή συνδυασμένη με την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου και συγγραφέως Βασιλικής Κάππα, η οποία έγραψε τα κείμενα για το ντοκιμαντέρ με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις». Τα Κείμενα που αποτελούν ένα μικρό συγγραφικό σύμπαν κυκλοφορούν στα αγγλικά σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ. Ο τίτλος  Take a trip to the Invisible Cities (το όνομα της  έκθεσης στην Φινλανδία) γέννησε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και η συγγραφή ενώθηκαν, έτσι ώστε μια ταινία και μια εικαστική έκθεση να προχωρήσουν σε μια δημιουργική σύζευξη με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών. Η ταινία, όπως και η έκθεση, λειτουργούν αυτόνομα. Όταν ενωθούν δημιουργείται κάτι νέο που ο θεατής καλείται να το ανακαλύψει. Η επόμενη προβολή έχει προγραμματιστεί μέσα στον Νοέμβριο, στην εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου στην Μόσχα, που διοργανώνει το ΚΕΠ, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας. Τον Δεκέμβριο με Ιανουάριο θα προβληθεί στο Λονδίνο σε ειδική κινηματογραφική προβολή σε διοργάνωση γνωστού Φεστιβάλ.


Οργάνωση Παραγωγής: Βασιλική Κάππα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης
Μουσική Σύνθεση: Gregory Giarelis
Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα
Κείμενα Αφήγηση: Βασιλική Κάππα
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
www.kouinta-production.gr

Σχετικές ειδήσεις
Locus 17: Προβολή ταινιών από Θεσσαλονικείς δημιουργούς
23.01.2017 15:52
Ένα μη-φεστιβαλικό δρώμενο προβολών, μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη έργων από το χώρο του video dance και του πειραματικού κινηματογράφου από δημιουργούς της Θεσσαλονίκης... το Locus 17|a έρχεται για ένα διήμερο, 11 και 12 Φεβρουαρίου στον χώρο του Vitruvian Thing. Εννιά διαφορετικές ταινίες, ιδιαίτερες ανθρώπινες πτυχές, ομάδες που γνωρίζετε ήδη ή θα γνωρίσετε για πρώτη φορά εδώ... μας αποκαλύπτονται μέσα από την τέχνη τους.
Ανάμεσα σε δύο πατρίδες: Προβολή της ταινίας του Χρ. Καρακάση στην Αγγλία
17.11.2016 12:27
Η ταινία του Χρήστου Ν. Καρακάση «Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες” θα προβληθεί στην Αγγλία στις 12 Δεκεμβρίου, στο Lecture Theatre, Creative Edge Building του Edge Hill University.
Pet, του Χρήστου Μωραΐτη
10.08.2016 12:42
Το "Pet" του Χρήστου Μωραΐτη είναι μια ταινία για την παιδική ηλικία και την στιγμή που πρέπει να αποχωριστείς την αθωότητά σου προκειμένου να επιβιώσεις.
Αλκυονίδες Μέρες, του Γιώργου Ζέρβα: σε πρώτη πανελλήνια προβολή στο Φουγάρο
22.06.2016 17:02
Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μμ το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την Α' Πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες Μέρες» του σκηνοθέτη και παραγωγού Γιώργου Ζέρβα.
Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία, του Απόστολου Καρακάση
15.03.2016 12:19
Η One from the Heart παρουσιάζει στις αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 24 Μαρτίου 2016, το νέο ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση, Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία σε παραγωγή Μάρκου Γκαστίν και Ελένης Χανδρινού.