Ο εξαιρετικός ερμηνευτής Βασίλης Σταυρακάκης έρχεται στο Passport για μια βραδιά την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014.

Εδώ και πολλά χρόνια χτίζει με τη φωνή του κρητικά κομψοτεχνήματα. Το τραγούδι του συμπληρώνει με μεγαλειώδη τρόπο ο ήχος της λύρας και του λαγούτου, ταξιδεύοντας τον ακροατή στα πιο απάτητα σημεία της Κρήτης. Στη δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του `80 και έχει συνεργαστεί με τον Νικηφόρο και τον Μήτσο Σταυρακάκη, τον Ross Daly, τον Στέλιο Πετράκη, τον Μιχάλη Σταυρακάκη, τον Γιώργη Καράτζη, τους Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, τον Δημήτρη Πασπαράκη, τον Πάρι Περισυνάκη και πολλούς ακόμη.

Η μεστή και δυνατή φωνή του έχουν κατατάξει ανάμεσα στους καλύτερους ερμηνευτές της κρητικής μουσικής. Γνωρίζει, όσο κανείς άλλος, πως να χαρίζει απλόχερα, εκτός από το συναίσθημα που είναι παρόν σε κάθε νότα που τραγουδά, κέφι και ψυχαγωγία.

Στη συγκεκριμένη παράσταση, την πρώτη που πραγματοποιεί στο PassPort, τον πλαισιώνουν επί σκηνής οι σολίστες Ζαχαρίας Σπυριδάκης με τη λύρα του (γνωστός και από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων το 2004, αλλά και από τις συνεργασίες του ως κορυφαίος της ορχήστρας του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Νίκου Μαμαγκάκη) και Γιώργος Μανολάκης με το λαγούτο και το τραγούδι του (ένας από τους πλέον γνωστούς νέους μουσικούς από την Κρήτη, για την υψηλού επιπέδου τεχνική του αλλά και τις προσωπικές δισκογραφικές του δουλειές τα τελευταία 5 χρόνια). Στα κρουστά ο Γιάννης Παπατζανής, ο οποίος, μέσα από τις συνεργασίες του επί 20 χρόνια με τον Ψαραντώνη, τον Ross Daly, τον Ψαρογιώργη, τον Αχιλλέα Περσίδη, τον Χάικ Γιαζιτζιάν και αρκετούς ακόμη μουσικούς, καταθέτει τον δικό του τρόπο και ήχο.