Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασίλης Σταυρακάκης στο Passport

Ο Βασίλης Σταυρακάκης στο Passport

Ο εξαιρετικός ερμηνευτής Βασίλης Σταυρακάκης έρχεται στο Passport για μια βραδιά την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014.

 

Εδώ και πολλά χρόνια χτίζει με τη φωνή του κρητικά κομψοτεχνήματα. Το τραγούδι του συμπληρώνει με μεγαλειώδη τρόπο ο ήχος της λύρας και του λαγούτου, ταξιδεύοντας τον ακροατή στα πιο απάτητα σημεία της Κρήτης. Στη δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του `80 και έχει συνεργαστεί με τον Νικηφόρο και τον Μήτσο Σταυρακάκη, τον Ross Daly, τον Στέλιο Πετράκη, τον Μιχάλη Σταυρακάκη, τον Γιώργη Καράτζη, τους Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, τον Δημήτρη Πασπαράκη, τον Πάρι Περισυνάκη και πολλούς ακόμη.

 

Η μεστή και δυνατή φωνή του έχουν κατατάξει ανάμεσα στους καλύτερους ερμηνευτές της κρητικής μουσικής. Γνωρίζει, όσο κανείς άλλος, πως να χαρίζει απλόχερα, εκτός από το συναίσθημα που είναι παρόν σε κάθε νότα που τραγουδά, κέφι και ψυχαγωγία.

 

Στη συγκεκριμένη παράσταση , την πρώτη που πραγματοποιεί στο PassPort, τον πλαισιώνουν επί σκηνής οι σολίστες Ζαχαρίας Σπυριδάκης με τη λύρα του (γνωστός και από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων το 2004, αλλά και από τις συνεργασίες του ως κορυφαίος της ορχήστρας του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Νίκου Μαμαγκάκη) και Γιώργος Μανολάκης με το λαγούτο και το τραγούδι του (ένας από τους πλέον γνωστούς νέους μουσικούς από την Κρήτη, για την υψηλού επιπέδου τεχνική του αλλά και τις προσωπικές δισκογραφικές του δουλειές τα τελευταία 5 χρόνια). Στα κρουστά ο Γιάννης Παπατζανής, ο οποίος, μέσα από τις συνεργασίες του επί 20 χρόνια με τον Ψαραντώνη, τον Ross Daly, τον Ψαρογιώργη, τον Αχιλλέα Περσίδη, τον Χάικ Γιαζιτζιάν και αρκετούς ακόμη μουσικούς, καταθέτει τον δικό του τρόπο και ήχο.

Σχετικές ειδήσεις
01.11.2016 11:24
Ο Πάνος Παπαϊωάννου (ερμηνευτής), ο Χρυσόστομος Καραντωνίου (συνθέτης) και ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους (στιχουργός) μας δίνουν μια μικρή γεύση το νέο τους τραγούδι, «Τα Φώτα στην Πλατεία».
Λευκό πανί - Βασίλης Σκουλάς
12.08.2016 10:27
Το νέο τραγούδι του γνωστού ερμηνευτή και λυράρη Βασίλη Σκουλά ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να πει αλήθειες που όλοι μας λέμε, είτε φωναχτά είτε μέσα μας.
...με πένα γυναικεία: Αφιέρωμα στις Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και Λίνα Νικολακοπούλου στο PassPort Art
14.04.2016 12:32
Μια ξεχωριστή βραδιά έρχεται στο PassPort Art την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, αφιερωμένη σε 2 από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες γυναίκες-στιχουργούς, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και την Λίνα Νικολακοπούλου.
Ρεμπέτικο Σουαρέ στο PassPort Art
12.04.2016 14:50
Πέρασε και μια ολόκληρη 2η σεζόν με την αγαπημένη παρέα του PassPort ART και σιγά-σιγά πλησιάζουμε στο τέλος της βραδιάς.
Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη επιστρέφει στο PassPort Art
24.03.2016 12:25
Η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια Ζαχαρούλα Κληματσάκη επιστρέφει στο PassPort Art (Πειραιά), ύστερα από τρία πετυχημένα sold out Lives που πραγματοποιήθηκαν στο Ρότα Art Bar, στο PassPort Art (Πειραιά) και στο Ίλιον Cinema & Stage σ’ ένα αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού.