Ο Δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδογιάννης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίο του «The Rise and Fall of Homo Economicus: The Myth of the Rational Human and the Chaotic Reality», συνομιλεί με τον τέως Υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας Γιώργο Παγουλάτο την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014  στο Λεξικοπωλείο. 

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 1999 εργάζεται στο οικονομικό τμήμα της εφημερίδας Η Καθημερινή. Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του «Η άνοδος και η πτώση του homo economicus – Ο μύθος του ορθολογικού ανθρώπου και η χαοτική πραγματικότητα» (έκδ. 2012), και, «Το άδοξο τέλος – Η μετέωρη πτήση, η συντριβή και η αναγέννηση των ελληνικών τραπεζών» (έκδ. 2013).

Ο Νίκος Μ. Χριστοδουλάκης είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και Research Associate στο LSE. Το 2000 ορίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης ενώ το 2001 ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έως τις εκλογές του Μαρτίου 2004. Διετέλεσε βουλευτής μεταξύ 2004-2007. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία «Το νέο τοπίο της ανάπτυξης», «Το εκκρεμές της σύγκλισης», «Σώζεται ο Τιτανικός;», «Οικονομικές θεωρίες και κρίσεις», «Άγος απλήρωτον» και πρόσφατα «Ευρώ ή δραχμή».

Ο Γιώργος Παγουλάτος είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης, Bruges, Βέλγιο. Διετέλεσε Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Σύμβουλος των Πρωθυπουργών Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου (2011-2012). Έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων τα βιβλία «Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1940-2000)», «Greece’s New Political Economy: State, Finance and Growth from Postwar to EMU» για το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και πρόσφατα «From Stagnation to Forced Adjustment: Reforms in Greece, 1974-2010».

Αφιέρωση βιβλίων μετά την εκδήλωση