Το Τσάι στη Σαχάρα, πιστό στις διαφορετικές μουσικές βραδιές παρουσιάζει για 4 βραδιές ρεμπέτικης μουσικής τα “Ρεμπετάκια”, κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου 2014.

Τα “Ρεμπετάκια”  θα μας θυμίσουν ρεμπέτικα τραγούδια μεγάλων μουσικών όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης και Βασίλης Τσιτσάνης, με σκοπό να τραγουδήσουμε, να ξεχαστούμε, να ψυχαγωγηθούμε και εντέλει, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα. Άλλωστε τραγούδια όπως η “Φραγκοσυριανή”, το “Χατζηκυριάκειο”, η “Συννεφιασμένη Κυριακή” και η “Όμορφη Θεσσαλονίκη” έχουν κερδίσει με την αξία τους θέση στο πάνθεον της ιστορίας της ελληνικής μουσικής.

Ρεμπετάκια

Τα “Ρεμπετάκια” ξεκίνησαν την πορεία τους πριν από περίπου ένα χρόνο. Μια φοιτητική ομάδα, που επεκτάθηκε για να δοκιμάσει την τύχη της, παίζοντας αρχικά στο δρόμο, στην Ερμού, στην Ακρόπολη και σε άλλα σημεία της Αθήνας. Στη συνέχεια έφτασαν οι πρώτες επαγγελματικές προτάσεις, καθώς και η συμμετοχή στο 20ό Φεστιβάλ “Super Bock, super Rock” στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, τον Ιούλιο του 2014, σε μια προσπάθεια ανάδειξης καλλιτεχνών του δρόμου από όλη την Ευρώπη. Όσον αφορά στις μουσικές επιρροές, αυτές είναι καθαρά βασισμένες στο ρεμπέτικο και στην κουλτούρα εκείνης τις εποχής. Η ομάδα παίζει ρεμπέτικα τραγούδια υμνώντας έτσι τους τότε μάγκες που με το μπουζούκι, το μπαγλαμά και την κιθάρα έβγαζαν όλους τους πόνους, τα μεράκια, τις χαρές και τις λύπες τις ζωής μέσα από το ρεμπέτικο τραγούδι. Είναι λοιπόν μια ομάδα πιστή στο ρεμπέτικο τραγούδι και κουλτούρα, που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή αυτή τη μορφή τραγουδιού στην εποχή μας.