Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

‘Atmosphères’ – Revisited: Ατομική έκθεση της Άννας Γερολυμάτου στη γκαλερί Art Zone 42

‘Atmosphères’ – Revisited: Ατομική έκθεση της Άννας Γερολυμάτου στη γκαλερί Art Zone 42

H γκαλερί Art Zone 42 εγκαινιάζει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, στις 8.00 μ.μ., την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Άννας Γερολυμάτου, με τίτλο Atmosphères’ – Revisited.

 

Το ύφος των δημιουργιών της είναι έντονα επηρεασμένο από το ρομαντισμό της Belle Èpoque, μιας περιόδου της ευρωπαϊκής ιστορίας κατά τα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, όπου καλλιτεχνικά ρεύματα και νέες ιδέες ξεκίνησαν να διαμορφώνονται σε ζωγραφική και λογοτεχνία . Η εικαστικός μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο στην εποχή εκείνη, η οποία είναι γνωστή ως ‘περίοδος αισιοδοξίας’, παρουσιάζοντας έργα φιλοτεχνημένα με τις σύγχρονες τεχνικές του κολάζ και του stencil, διανθισμένα με ζωγραφικά στοιχεία. Προβάλλοντας ατμοσφαιρικά σύνολα, τα οποία μοιάζουν να εξιστορούν παραμύθια από το παρελθόν, η έκθεση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιαστεί με ένα ‘ντουλάπι στο χρόνο’, όπου ο θεατής καλείται να το ‘ανοίξει’, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί με μια νοσταλγική διάθεση, αλλά και συνάμα με μια αίσθηση προσμονής και ελπίδας για το μέλλον.

 

Η ίδια η εικαστικός αναφέρει: ‘Η διαδικασία της δημιουργίας είναι για μένα μια εξερεύνηση και μια πλήρης απελευθέρωση των συναισθημάτων μου. Έτσι και εγώ ονειρεύτηκα και γέμισα την ψυχή μου με πολλές τρυφερές εικόνες, τις οποίες θέλησα να μοιραστώ με όλους εκείνους που απολαμβάνουν τα ταξίδια στον κόσμο του ιδεατού και της φαντασίας’.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Γερολυμάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Είναι πτυχιούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών στο τμήμα Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων. Σχεδίαζε και ζωγράφιζε για αρκετά χρόνια, ενώ στο χώρο των μεικτών τεχνικών είναι αυτοδίδακτη. Δημιούργησε μια δική της τεχνοτροπία πειραματιζόμενη με ποικίλα υλικά. Ακρυλικά, διάφορα είδη χαρτιών, μελάνια, αποκόμματα εφημερίδων, vintage φωτογραφίες και stencils και glitter, είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις της. Έργα της βρίσκονται σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές του εξωτερικού.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη στη γκαλερί CAN Christina Androulidaki
21.02.2017 13:11
Η γκαλερί CAN Christina Androulidaki εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 την ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη, με τίτλο H Josie, η Πανοπλία και ο Μαλλιάνθρωπος.
Αίθουσα Τέχνης Δεσμός Revisited: έκθεση στη γκαλερί ΑΔ
18.01.2017 13:14
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις 12:00 η γκαλερί ΑΔ εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο “Αίθουσα Τέχνης Δεσμός Revisited”.
Xρόνος Άχρονος: έκθεση της Άννας Αντωνιάδου στη γκαλερί Art Zone 42
21.11.2016 17:15
"Xρόνος Άχρονος" ονομάζεται η νέα εικαστική παρουσίαση της Άννας Αντωνιάδου που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην γκαλερί Art Zone 42.
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων: Έκθεση του Χαράλαμπου Κατσατσίδη στην γκαλερί Art Zone 42
10.06.2016 14:19
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 8.00 μ.μ., η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση ‘On Faces - Πορτρέτα Ενστίκτων’ του ζωγράφου Χαράλαμπου Κατσατσίδη.