Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αρχιτεκτονική για παιδιά από την Πύρνα

Αρχιτεκτονική για παιδιά από την Πύρνα

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πύρνα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για παιδιά, μέσα από το οποίο μαθαίνουν για την τέχνη της αρχιτεκτονικής και τον χώρο γύρω τους.


Τα παιδιά ανακαλύπτουν την αρχιτεκτονική, τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της και τις δυνατότητες που τους δίνει να επέμβουν στους χώρους που ζουν και κινούνται αλλά και να δημιουργήσουν νέους. Ξεκινώντας μια  ξενάγηση  στον  κόσμο της τέχνης και των κατασκευών, μέσα από εικόνες από όλο τον κόσμο, επικεντρωνόμαστε σε σχέσεις όπως o δομημένος-αδόμητος χώρος, το παιχνίδι φως-σκιά, η διαφάνεια-αδιαφάνεια, τα όρια, πυκνός-αραιός, φασαρία-ησυχία… Τα παιδιά παίζουν, παρατηρούν,  αναλύουν,  αποκτούν  ερεθίσματα  που θα τα οδηγήσουν σε πολύχρωμες συζητήσεις. Στη συνέχεια, έχοντας αντλήσει έμπνευση από τα «ταξίδια» στον κόσμο, τα παιχνίδια, τα παραμύθια και τις μουσικές και με βασικό εργαλείο τη φαντασία κατασκευάζουμε γειτονιές, σχολεία, γέφυρες και ότι άλλο αποφασίσουμε μαζί. Μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές κατανοούμε και βασικές έννοιες γεωμετρίας και αναπαράστασης. Στο τέλος μοιραζόμαστε με τους γονείς και τους φίλους μας όλα αυτά που  φανταστήκαμε. Μήπως πάρουν κι εκείνοι μερικές ιδέες!

Φιλίτσα Δασκαλάκη, Αρχιτέκτων – Μηχανικός


Για παιδιά άνω των 5 ετών.

Σχετικές ειδήσεις
«Επί Σκηνής»: Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!
08.09.2016 11:48
«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!» Για 3η χρονιά, τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής», του Θεάτρου Αριστοτέλειον!
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο!
02.08.2016 12:32
Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).
Ο Κήπος μας: καλοκαιρινό πρόγραμμα στην Πύρνα
26.04.2016 14:31
Η Πύρνα προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στον Κήπο της για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα απασχόλησης!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.04.2016 14:29
Η Άνοιξη ήρθε και τα παιδιά, αυτή τη φορά μαζί με τους γονείς, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν τον Απρίλιο 2016 σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο κέφι, φαντασία και παιχνίδι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!
Αυτό...: θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του Switch On στην Τεχνόπολη
26.02.2016 12:40
Στις 3 Μαρτίου, η ομάδα Μικρές ιστορίες συμμετέχει στο πλούσιο πρόγραμμα του #SWITCH_ON παρουσιάζοντας το «ΑΥΤΟ…», μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 2 ετών αλλά και για ενήλικες που θέλουν να τρυπώσουν για λίγο στη σκέψη και στο παιχνίδι των παιδιών...