Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Coca-Cola Soundwave: Η γιορτή ερασιτεχνικής μουσικής

Coca-Cola Soundwave: Η γιορτή ερασιτεχνικής μουσικής
Ο πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός του διάσημου αναψυκτικού, ανιχνεύει, εντοπίζει, στηρίζει και επιβραβεύει την ερασιτεχνική μουσική δημιουργία νεαρών μουσικών.

Ο πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός του διάσημου αναψυκτικού, ανιχνεύει, εντοπίζει, στηρίζει και επιβραβεύει την ερασιτεχνική μουσική δημιουργία νεαρών μουσικών.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να βρει και να αναδείξει, μέσω Internet, την μουσική δημιουργία των νέων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όσους διακριθούν μέσα από το διαγωνισμό να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία Live εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίπλα σε μεγάλα μουσικά ονόματα. Το Coca-Cola: Soundwave ξεκίνησε το Μάρτιο σε 10 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ άλλων η Αγγλία, η Γαλλία η Ιταλία και η Ελλάδα) και απευθύνεται σε νέους από 16 έως 35 ετών, στους οποίους ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουν την έμπνευση τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν τα τραγούδια του στην ιστοσελίδα www.coca-cola.com/music από όπου το κοινό, μπορεί να τα ακούσει και να τα βαθμολογήσει. Παράλληλα η κριτική επιτροπή του προγράμματος κάθε 15 ημέρες θα δημιουργεί ένα podcast με τα τραγούδια που ξεχωρίζουν τα μέλη της (ανάμεσα τους και η Δήμητρα Γαλάνη) και θα τα σχολιάζει. Όσοι ξεχωρίζουν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν ζωντανά μαζί με ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε συναυλίες της Coca-Cola: Soundwave στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Στην επόμενη φάση οι 20 δημιουργοί που ξεχώρισαν από την προηγούμενη διαδικασία μαζί με τους Raining Pleasure θα κληθούν να γράψουν καθένας από ένα τραγούδι για την αισιόδοξη πλευρά της ζωής . Το καλύτερο τραγούδι μαζί με αυτό του γνωστού νεανικού συγκροτήματος θα παρουσιαστούν ζωντανά σε συναυλία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Το Coca-Cola: Soundwave βρίσκεται ήδη στη δεύτερη φάση του και στις 18 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής τραγουδιών από τους 20 δημιουργούς που βρίσκονται στη δεύτερη φάσης. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 8 Ιουνίου και στις 20-28 του ίδιου μήνα θα γίνει στην Αθήνα συναυλία με τα καλύτερα γκρουπ που αναδείχτηκαν από αυτή τη μουσική διαδρομή. Αποκορύφωμα του προγράμματος θα είναι η πανευρωπαϊκή συναυλία που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι με τη τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων μεγάλων ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής.

www.coca-cola.com/music

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
9η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο
13.07.2016 16:25
Η 9η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής Ρόδου, ανοίξει τα μικρόφωνα και τις εντάσεις το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου 2016!
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.