Η Φωτογραφική Ομάδα του ΜETAPolis σε συνεργασία με το ΡΑΚΟΥΝ που γιορτάζει φέτος τα 3 χρόνια λειτουργίας του και την Γκαζόζα παρουσιάζουν την έκθεση Φωτογραφίας με γενικό Τίτλο “μύησις“, στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου στην Ελευσίνα.

Ένα ταξίδι στο Ελληνικό φως με εικόνες από τον Αρχαιολογικό Χώρο, παρουσιασμένο έξω από το όριο του, μια προσπάθεια να φέρουμε τις εικόνες μας πιο κοντά στους κατοίκους, τους διερχόμενους και τους επισκέπτες της Πόλης.

Η έκθεση φωτογραφίας απαρτίζεται από 44 εκθέματα που θα είναι τοποθετημένα επί του ορίου του Αρχαιολογικού Χώρου στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου στην περιοχή του ΡΑΚΟΥΝ (από Β. Λάσκου έως Ιάκχου) και της Γκαζόζα (από πλατεία έως Αισχύλου). Η έκθεση θα διαρκέσει 4 εβδομάδες και θα λήξει στα τέλη Οκτώβρη.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις που θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στην τέχνη της φωτογραφίας αλλά και πιο κοντά στην γνώση της ιστορικότητας του χώρου.

Στα πλαίσια της έκθεσης την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 θα υπάρχει δωρεάν οργανωμένη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο στις 11:00 το πρωί ενώ για να έρθει πιο κοντά το κοινό με την φωτογράφηση ιστορικών τόπων, μνημείων κλπ θα γίνει σεμινάριο από τον Δάσκαλο Φωτογραφίας Γιάννη Γιαννακόπουλο, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 12:30μμ με θέμα Ελληνικό Φως. Το μικρού μήκους σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αυστηρά για 15 συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η δήλωση συμμετοχής σε αυτά είναι απαραίτητη στο email: info@metapolis.gr ( Γράφουμε στο Supjuct Συμμετοχή στο Σεμινάριο Ελευσίνα – Ελληνικό Φως )

Παρουσιάζουν τα έργα τους:

Αναστασία Βαρβιτσιώτη, Μίνα Βλαχανδρέα, Ηλίας Βιτσεντζάτος, Νατάσα Γεράρδου, Δήμητρα Γαβαθά, Κατερίνα Γκουριώτη, Δημήτρης Δημόπουλος, Βασίλης Ευαγγελίδης, Γιώτα Ευσταθίου, Στεφανία Θάνου,  Γρηγόρης Ιωσηφέλλης,  Σωτήρης Καινούργιος, Λουίζα Κατσαρού, Νατάσα Κακκάση, Χρυσάνθη Κλεισούρα, Πόπη Καριωτάκη, Γιώργος Κάσιαρης, Κική Κατσίγιαννη, Σοφία Κονδύλη, Παντελής Κατσαούνης, Κώστας Κατσομήτρος, Εύη Κωνστάνταρου, Τάνια Λαμπροπούλου, Ελευθερία Λουκά, Σοφία Λουκέρη, Κωστής Μαρίνος, Ορέστης Μαρκόπουλος, Ταξιάρχης Μπάτσαρης, Ζέτα Μπέτση, Ασημένια Μπογέα, Αναστάσιος Νάκος, Αριστέα Παυλοπούλου, Γεωργία Παυλοπούλου, Χρήστος Πετρόπουλος, Άννα Πριγκιπάκη, Δήμητρα Ρούγα, Μαρίνα Σουτζιδέλλη, Αγγελική Τερτίπη, Ανδρέας Τουρουντζάν, Δήμητρα Τσάμη, Αγγελική Τσέργα, Γιάννης Τσιφτελής, Παναγιώτα Φωτοπούλου

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης, Θοδωρής Βερονίκης