Προσχέδια μιας Ουτοπίας είναι η πρώτη απόπειρα της Utopia Music να επικοινωνήσει άμεσα με το κοινό της μέσα από τη φόρμα ενός μικρού φεστιβάλ. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ανάγκη καλλιτεχνική, ταυτόχρονα όμως πράξη και πρόταση με διάσταση πολιτική, είναι ο αντίλογος σε μιαν αυθαίρετη καταδίκη σε μαρασμό και αδράνεια όλου σχεδόν του καλλιτεχνικού και πνευματικού δυναμικού της χώρας.

Τα Προσχέδια μιας Ουτοπίας διαπνέουν κάθε στιγμή του μικρού αυτού φεστιβάλ: Σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες, ερωτευμένες με την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, αποφασισμένες να καταθέτουν τη δουλειά τους όταν έχουν κάτι σημαντικό να πουν, θέτουν στη κρίση του κοινού το ταλέντο τους, το ιδιοσυγκρασιακό τους παίξιμο, την αλήθεια τους, τη συλλογικότητά τους.

Τα Προσχέδια μιας Ουτοπίας είναι αληθινά προσχέδια των ηχογραφήσεων που προγραμματίζει η Utopia Music για το επόμενο χρονικό διάστημα και τα θέτει στη κρίση του κοινού, πριν ακόμα από την κυκλοφορία τους.

Τα Προσχέδια μιας Ουτοπίας γεφυρώνουν το παρόν με το μέλλον της Utopia Music παρουσιάζοντας ζωντανά:

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, στις 21:30

Βαγγέλη Κατσούλη:  Silent Voyage. 

Μια συναυλία  που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων αλλά και την πολύ-αναμενόμενη επανακυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου.

Παίζουν οι μουσικοί:

Στέλιος Χατζηκαλέας: τρομπέτα, Θύμιος Παπαδόπουλος: σαξόφωνο, Τάνυα Νικολούδη: φωνητικά, Τάκης Φαραζής: πιάνο, Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο, Σόλης Μπαρκής: ντραμς και κρουστά, Βαγγέλης Κατσούλης: πλήκτρα.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, στις 21:30

Το Τρίο του Haig Yazdjian, (ούτι, φωνή) αξιοποιώντας ως πρώτη ύλη γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του Haig Yazdjian, αλλά και συνθέσεις του Γιώτη Κιουρτσόγλου και του Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά), ακροβατούν ανάμεσα στη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό επιδιώκοντας να παρασυρθούν από την διάθεση της στιγμής με την ευγένεια, την κομψότητα και τη δύναμη που τους διακρίνει.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, στις 21:30

Το Κουαρτέτο του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους τρομπετίστες της νέας γενιάς, παρουσιάζει για πρώτη φορά επί σκηνής το υλικό του νέου του άλμπουμ υπό τον τίτλο ANICCA.

Παίζουν οι μουσικοί: Κωστής Χριστοδούλου: πλήκτρα, Aντώνης Μαράτος: μπάσο, Σωτήρης Ντούβας: ντραμς, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα, ηλεκτρονικά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

• Συζήτηση με θέμα: Η Ουτοπία της Παραγωγής και η Παραγωγή της Ουτοπίας, μια συζήτηση-τομή για το παρόν και το μέλλον της δισκογραφικής παραγωγής, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 18:00. Στη συζήτηση συμμετέχουν: Γιώργος Ανδρέου, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Γιαρμενίτης, Παρασκευάς Καρασούλος, Ευγενία Καρλαύτη, Βαγγέλης Κατσούλης και Θύμιος Παπαδόπουλος.

• Προβολές βίντεο και έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από την ιστορία και το παρόν της Utopia Music.

• Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Remix Contest με άξονα το άλμπουμ της Utopia SING AS IF NOBODY IS LISTENING