Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Atomos, από την ομάδα χορού Wayne Mcgrecor - Random Dance στα 49α Δημήτρια

Atomos, από την ομάδα χορού Wayne Mcgrecor - Random Dance στα 49α Δημήτρια

Το Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών φιλοξενεί, στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων, την ομάδα χορού Wayne Mcgrecor - Random Dance και την παράσταση Atomos.


Ποια είναι τα στοιχεία του ανθρώπου που δεν μπορούν να διαιρεθούν περισσότερο; Ποια είναι τα άτομα που όλα μαζί συνθέτουν την ανθρωπότητα;  

James Leach, κοινωνικός ανθρωπολόγος


Με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και πρώτη ύλη τη ανθρώπινη μονάδα, ο βρετανός χορογράφος Wayne McGrecor, στην πιο πρόσφατη δουλειά της ομάδας του, μελετά τη δομή του ατόμου και την αλληλεπίδραση των ατόμων ως προϋπόθεση για  την ύπαρξη που καθορίζεται από την παρουσία και την απουσία.  Γνωστός για την εμμονή του στη σχέση τέχνης και επιστήμης, σώματος και νου, προσθέτει ανάμεσα στους 10  εκπληκτικών ικανοτήτων χορευτές του έναν ακόμα, έναν χορευτή τεχνητής νοημοσύνης, έναν υπολογιστή. Τι είναι ανθρώπινο, τι δεν είναι και τι το αναμεταξύ τους προκύπτει από αυτήν την αλληλεπίδραση.


Ιδιαίτερα τολμηρός και επιδραστικός, ο McGregor  είναι ένας δημιουργός, που καταφέρνει να προκαλεί δέος με τις παραστάσεις του εδώ και 22 χρόνια. Δοκιμάζει ριζοσπαστικές συνέργειες μεταξύ χορού, μουσικής, εικαστικών τεχνών , κινηματογράφου, τεχνολογίας και επιστήμης και πειραματίζεται με τρισδιάστατα οπτικά περιβάλλοντα.  Μέσα σ’ αυτά, το σώμα διεκδικεί τη θέση του στο χώρο και τον χρόνο και η έντονη σωματικότητα κυριαρχεί στη σκηνή . Τα κορμιά των χορευτών του είναι κορμιά που διερευνούν την ευφυΐα τους, ατομική και συλλογική, προκαλώντας τους νόμους της φυσικής.  


Σύλληψη-σκηνοθεσία- σκηνικά: Wayne McGregor
Χορογραφία: Wayne McGregor (σε συνεργασία με τους χορευτές του)
Μουσική: A Winged Victory For The Sullen
Φωτιστικός σχεδιασμός: Lucy Carter
Φιλμ και  φωτογραφία: Ravi Deepres
Σχεδιασμός κοστουμιών: Studio XO
Χορευτές: Catarina Carvalho, Travis Clausen-Knight, Alvaro Dule, Michael-John Harper, Louis McMiller, Daniela Neugebauer, Anna Nowak, James Pett, Fukiko Takase, Jessica Wright
Βοηθός σκηνοθέτη: Odette Hughes
Βοηθός παραγωγής: Catarina Carvalho
Τεχνική διεύθυνση: Christopher Charles, Colin Everitt
Ηλεκτρική-φωτιστική παραγωγή: Ashley Bolitho

Το ‘Atomos’ είναι συμπαραγωγή με:
Sadler’s Wells, Λονδίνο, UK
Peak Performances, Montclair State University, New Jersey, USA
Movimentos Festwochen der Austad in Wolfsburg, Γερμανία
Festival Montpellier Danse 2014

Υποστηρίζεται από The Idlewild Trust

Σχετικές ειδήσεις
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Ανάμεσα, από την ομάδα χορού Vis Motrix στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
02.08.2016 10:29
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ανάμεσα από την ομάδα χορού Vis Motrix, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
20.07.2016 10:58
Η φημισμένη ομάδα Candoco Dance Company θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα έργα των Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Τόμας Χάουερτ στο 22o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στις 22 και 23 Ιουλίου 2016 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Caravani, από το The Social Body Dance Lab στο Black Box
04.05.2016 12:39
Η ομάδα χορού The Social Body Dance Lab παρουσιάζει στο θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση Caravani.