Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

TRIKY III, από το Θέατρο Τρίκυκλο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

TRIKY III, από το Θέατρο Τρίκυκλο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Θέατρο Τρίκυκλο παρουσιάζει από την Τετάρτη 1 έως την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, 2014, καθημερινά στις 21:00, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση TRIKY III σε σκηνοθεσία Γκάυ Στεφάνου .


Αναζήτηση και δημιουργία, αναφορά στην συνεύρεση τεχνών, στην πορεία ενός ερεθίσματος που προηγείται ενός καλλιτεχνικού αποτελέσματος και στην έννοια του μετασχηματισμού. Το σκηνικό αγκαλιάζει τρεις καλλιτέχνες και τους ωθεί να φωτίσουν το εσωτερικό τους, αποκτά πνοή και ανθρώπινη υπόσταση από αυτούς και μετασχηματίζεται από θεατρικό σκηνικό σε ερμηνευτικό διαμεσολαβητή.

 

Στη θεατρική σκηνή αναπτύσσεται και εξελίσσεται ο λόγος τριών καλλιτεχνών που εκπροσωπούν το θέατρο το χορό και τη ζωγραφική. Θέατρο τριών τεχνών: οι τρεις φιγούρες συνδιαλέγονται στο φως και το σκοτάδι, με κινήσεις ή ακινησία κάτω από την ένταση του μαύρου και προβάλουν τη συνύπαρξη, τη συμφωνία και την έκσταση, τη διευθέτηση της μοναξιάς ως πορεία αυτογνωσίας. Όλα χτίζονται μέσα στο σκοτάδι και τη σιωπή, προβάλλοντας άδηλες όψεις μίας καθημερινής πράξης. Όλα υποτάσσονται στο κυρίαρχο παιχνίδι φως - σκοτάδι που επικαλείται εικαστικά ρεύματα και τη ζωγραφική γλώσσα που γίνεται εργαλείο θεατρικότητας.


Στην συνολική σύνθεση η μουσική ορίζει τα βήματα, το ρυθμό, την ολοκλήρωση. Ο ήχος του έργου αναδίνει την ένταση του μόχθου στο βάθος ενός ψυχισμού που ιχνηλατεί την ύπαρξη του από τη σύλληψη ως τη γέννα και τη δημιουργία. Μια κυρίαρχη εικαστική θεατρική πράξη υπογραμμίζει με τη μουσική τον εσωτερικό παλμό από την ταραγμένη ανήσυχη συγκίνηση ως την ήρεμη νοσταλγία της παραδοχής. Η σύμπτωση των τριών αυτών τεχνών επί σκηνής αναδεικνύει τον κοινό τους πυρήνα.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά-Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας: Πάνος Σταυρόπουλος

Ερμηνεία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Δήμητρα Σύρου, Παναγιώτης Σταυρόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Παρίας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
17.05.2016 15:56
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλεί στο έργο του Αυγούστου Στριντμπεργκ, Παρίας, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, από την Τετάρτη 18 Μαΐου έως το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.
Ο Κύκλος του 10 τον Απρίλιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
08.02.2016 11:46
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο την παράσταση Ο Κύκλος του 10, σε μουσική του Σάββα Καρατζιά και σκηνοθεσία του Ιάκωβου Βέρδη.