Οι The Boxer Rebellion, μια από τις καλύτερες alt rock μπάντες της τελευταίας δεκαετίας επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας για μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 στη σκηνή του six d.o.g.s . Μαζί τους οι δικοί μας Pop Εye.

Για σχεδόν μια δεκαετία, το alt-rock φαινόμενο που ακούει στο όνομα The Boxer Rebellion εντυπωσιάζει διεθνώς σαν μια μπάντα που έχει χαράξει την δική της ιδιαίτερη πορεία στη παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ακολουθώντας την αποχώρηση τους από τη Universal Records και με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους με τίτλο Union το 2009, οι The Boxer Rebellion άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, όντας το πρώτο ‘indie’ συγκρότημα που κατάφερε να εισέλθει στα charts του Billboard Top 100 albums έχοντας κυκλοφορήσει άλμπουμ αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Το Union ψηφίστηκε ως o alternative δίσκος της χρονιάς από το iTunes, ενώ η μουσική τους χρησιμοποιήθηκε για να επενδύσει αρκετές μουσικές σειρές εκ των οποίων το Grey’s Anatomy και το 24/7, με αποκορύφωμα την live εμφάνιση τους στην ταινία ‘Going the Distance’ με το άκρως επιτυχημένο If you Run.

Ένα χρόνο μετά το τελευταίο τους δισκογραφικό εγχείρημα με τίτλο Promises, το οποίο έτυχε ευρείας αποδοχής με κομμάτια όπως το ‘Diamonds να ξεχωρίζουν, κερδίζοντας την προτίμηση των ραδιοφωνικών παραγωγών και λίγο πριν μπουν στο στούντιο για την ηχογράφηση του πέμπτου κατά σειρά άλμπουμ τους, οι The Boxer Rebellion θα παρευρεθούν στην Αθήνα για να μας χαρίσουν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία!

Την βραδιά θα ανοίξουν οι Pop Eye. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στα τέλη του 2005, και όπως λένε οι ίδιοι “Ο Ποπάι δεν ήταν ο αγαπημένος μας ήρωας. Η ποπ όμως είναι η αγαπημένη μας μουσική και έτσι αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά.”

Οι Pop Eye παίζουν με τα pop ιδιώματα (indie pop, electropop, electronica, dance,etc.) και παρουσιάζουν τη δική τους ηλιόλουστη pop.