Μια live εμφάνιση του πρώην αστεριού των Madrugada και νυν solo μεστού ήπιου ροκ καλλιτέχνη Sivert Høyem, που έγινε διπλή λόγω τεράστιας ζήτησης και ακύρωσης του προγραμματισμένου act στην Πάτρα αποτελεί σε τίτλους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο γνώριμο πλέον μουσικό ξενώνα του Stage Volume 1 στο Μοναστηράκι. Λόγω αυτής της δεύτερης ημερομηνίας καταφέραμε κι εμείς να «τρυπώσουμε» στο livάδικο της Αγίας Ελεούσης, προκειμένου να ακούσουμε τη φωνή που κυριαρχούσε στο mp3player των πρώιμων φοιτητικών μας χρόνων.

Αν η πρώτη ανακοινωθείσα ημερομηνία της Πέμπτης 25/09 ξεπούλησε σα ζεστό ψωμί, η δεύτερη της Τετάρτης άγγιξε κι εκείνη το όριο του “sold out” αφού ήδη από τις εννιά ο ισόγειος χώρος και ο διπλός εξώστης του Stage είχε κατακλυστεί από τους Έλληνες fans της εν ζωή ψυχής των νορβηγών alt rockers, οι οποίοι απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι όταν αγαπήσουν κάτι ροκ, το ακολουθούν εσαεί στα «εξ ων συνετέθη».

Με εναρκτήριο το επιβλητικό «Majesty» η γνωστή στους ανημονούντες ακροατές ψιλόλιγνη σκανδιναβική φιγούρα πήρε τη σκυτάλη από το δικό μας Remi (κατά κόσμον Άγγελο Κυπριανού) ο οποίος άνοιξε επιτυχημένα, μελωδικότατα, α λα Johnny Cashτη βραδιά, συμπαρασύροντας το κοινό του σε μια έξαρση μελαγχολικής νοσταλγίας. Το ταξίδι του Hoyem συνεχίστηκε με προσωπικούς σταθμούς όπως το “Give It A Whirl” και το “Endless Love” από το πρόσφατο, ομώνυμο album του, αλλά και με δυνατές ενέσεις από το παρελθόν, με τραγούδια-ορόσημα του νορβηγικού γκρουπ, όπως το “What’s On Your Mind”, το “Honey Bee” και το “ The Hour of the Wolf”, υπενθυμίζοντας σε όλους αυτό που έχει δηλώσει επανειλημμένα σε συνεντεύξεις, ότι «οι Madrugada ήταν η ζωή του».

Από τις πλέον δυνατές ερμηνευτικά στιγμές της βραδιάς ήταν η εκτέλεση του “ Gorlitzer Park”, του καλύτερου ίσως τραγουδιού μέσα από το “Endless Love”, ενώ το καθιερωμένο διπλό encore με τα “Prisoner of the Road” και το “Moonlanding” αντίστοιχα κορύφωσε τη συναυλιακή ενέργεια μεταφέροντας τον κόσμο του από τη συγκίνηση και το σπαραγμό στο χορό και το τραγούδι.

Sivert Høyem επέστρεψε σε μια από τις αγαπημένες του – όπως δηλώνει ο ίδιος- χώρες για να δώσει μία ακόμα επαγγελματική, άψογα στημένη και εκτελεσμένη συναυλία, περιορισμένης διάρκειας αλλά υψηλής ποιότητας. Όσοι τον είχαν ξαναδεί, πέρασαν ένα αναμενόμενο μουσικά δίωρο, ακούγοντας καλά τραγούδια, οι υπόλοιποι που για πρώτη φορά ήρθαν σε ζωντανή επαφή με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, μάλλον ενθουσιάστηκαν. Ο Hoyem συνεχίζει τις περιοδείες και τις ηχογραφήσεις του με τη στιβαρή διάθεση ενός πρώην μέλους μιας σημαντικής μπάντας και νυν σόλο δημιουργού και ερμηνευτή με κάθε προοπτική διάρκειας στο μουσικό χρόνο. Αποδεικνύοντας σε κάθε του βήμα ότι τόσο αυτός όσο και οι Madrugada έχουν διασφαλίσει το χώρο τους στις μουσικές βιβλιοθήκες μας.