Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στον Ι.Ο. Χανιών

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στον Ι.Ο. Χανιών

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2104 στις 20.30 εγκαινιάζεται στον Ι.Ο.Χανίων , στο Νεώριο Μόρο ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διαρκέσει έως τις 7 Οκτωβρίου.

 

Φωτογραφίες που αποθανατίζουν την στιγμή σε ένα κομμάτι χαρτί γεμάτο χημικά από την μια αλλά πλούσιο συναισθημάτων από την άλλη. Το καθημερινό και ασήμαντο που αποκτά αξία. Η προσωπική ματιά σε κοινή θέαση. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

 

«Οι εικόνες της έκθεσης αποτελούν ολοκληρωμένες προτάσεις μια ομάδας μαθητών των χειμερινών μαθημάτων φωτογραφίας 2013- 2014 που πραγματοποιήθηκαν από τον Μ. Καλαϊτζάκη. Πρόκειται για μια προσπάθεια μιας ομάδας ατόμων να παρουσιάσουν εικόνες που από τη μία να μην είναι ενσωματωμένες στο σύγχρονο παιχνίδι της διαφήμισης όπου η επικοινωνία σε όρους μάρκετινγκ έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία με τεχνικές όπως η «εντυπωσιοθηρία», η «υπολογισμένη αίσθηση του σοκ», κ.λ.π και από την άλλη να μην είναι ερμητικά κλεισμένες στον εαυτό τους».

 

Τα «μαθήματα φωτογραφίας» Μ. Καλαϊτζάκης δημιουργήθηκαν από το 2010 με σκοπό να συμβάλλουν στον οπτικό αλφαβητισμό ανθρώπων όλων των ηλικιών. Αν και οι δυτικές κοινωνίες διαθέτουν πλέον υψηλά ποσοστά εγγράμματων πολιτών δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον οπτικό αλφαβητισμό. Καθώς η κυρίαρχη γλώσσα της επικοινωνίας είναι πλέον η εικόνα στις διάφορες μορφές της, ο αναλφαβητισμός της εικόνας καθίσταται βασικό εργαλείο συνειδησιακής χειραγώγησης. Ένα πρωταρχικό μέλημα των μαθημάτων είναι να συμβάλει προς την κατεύθυνση εξάλειψης του φαινομένου.

 

Συμμετέχοντες

Αρβανιτίδης Γιώργος,

Γαλανάκη Κοσμούλα,

Καραγιάννη Βαρβάρα ,

Κατσικανδαράκης Γιάννης,

Κουφουδάκη Μαρία,

Λαχανά Βιργινία,

Σβουράκη Ιωάννα,

Σιλλιγάρδος Δημητρης,

Τριπολιτάκη Νικολέτα.

 

Επιμελητής της Έκθεσης : Μιχάλης Καλαϊτζάκης

 

Το σπίτι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων είναι το ανακαινισμένο «Νεώριο Μόρo» στην ανατολική πλευρά του Βενετσιάνικου Λιμανιού της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Ο χώρος εκτός από λειτουργικός για τις ανάγκες του ομίλου είναι ιδιαίτερης υψηλής αισθητικής και βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό σημείο-κλειδί με πολλαπλές δυνατότητες χρήσης. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων αποφάσισε να ξανοιχτεί στον Πολιτισμό με στόχο να φιλοξενήσει πολυποίκιλες πολιτιστικές δράσεις: εκθέσεις τέχνης, performances, διαλέξεις, σεμινάρια , προβολές ταινιών, θεατρικές βραδιές, μουσικές παραστάσεις και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Mykonos to Athens: ομαδική  έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
19.09.2016 13:31
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Mykonos to Athens’, στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2016-2017. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Οκτωβρίου.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Υπεραστικές Περιπλανήσεις: Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα
16.05.2016 16:14
Οι Έλληνες φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν την 4η ομαδική τους έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις». Ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.