Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ζωντανά στο Τσάι στη Σαχάρα

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ζωντανά στο Τσάι στη Σαχάρα

Ακόμη μια σειρά από ποιοτικές μουσικές βραδιές έρχεται στο Τσάι στη Σαχάρα, το οποίο υποδέχεται έναν παλιό αγαπημένο του κοινού και καλό φίλο του χώρου, τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο, για μία βραδιά διαχρονικής ελληνικής μουσικής με τίτλο "Τραγουδώντας το καλό ελληνικό τραγούδι", το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014.

 

Όσοι βρεθούν στο Τσάι στη Σαχάρα, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια που ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση και εντάσσονται στην προσωπική του δισκογραφία (Τριανταφυλλάκι, Άφησε την αγάπη κ.α.), ενώ παράλληλα θα ακούσουν και τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε, τραγουδήσαμε και τραγουδάμε, από τον Αττίκ, το Γούναρη και τον Λάκη Παππά μέχρι και σύγχρονες αγαπημένες μελωδίες.

 

Τάκης Κωνσταντακόπουλος: Πρώτες εκτελέσεις-Συλλογή 1

Κυκλοφορεί από τον Καθρέφτη ήχων αληθινών, σε CD, η πρώτη ανθολογία τραγουδιών του Τάκη Κωνσταντακόπουλου. Στην πολύχρονη και συνεπή πορεία του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 100 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση, από το 1986 μέχρι σήμερα.  Η συλλογή αυτή, που περιλαμβάνει 23 τραγούδια είναι η πρώτη μιας σειράς δίσκων CD, που περιέχουν χαρακτηριστικές στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία. Ο ίδιος ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος γράφει σχετικά: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς συνθέτες και στιχουργούς που μου εμπιστεύθηκαν τα τραγούδια τους και τους σπουδαίους ενορχηστρωτές και μουσικούς συνοδοιπόρους σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις. Επιθυμία μου όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπηρετώ το τραγούδι που έχει αλήθεια, αξιοπρέπεια, δροσιά και διαχρονικότητα".

 

Η Συλλογή 1, καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν, στηρίζουν τη συνέχεια του κλασικού ελληνικού τραγουδιού που μέσα από ποιητικές και μελωδικές εικόνες, μας οδηγεί σε θετικά και δημιουργικά συναισθήματα.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, καλλιτέχνης χαμηλών τόνων αλλά με διάρκεια στο ελληνικό τραγούδι, ξεκίνησε την ενασχόλησή του στο χώρο το 1978 και βρίσκεται στη δισκογραφία από το 1986. Έχει τραγουδήσει επιτυχίες όπως το "Τριανταφυλλάκι" του Θοδωρή Ξυδιά και έχει συνεργαστεί και με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, όπως ο Ηλίας Κατσούλης ή ο Άκος Δασκαλόπουλος. Το 2014 κυκλοφόρησε η Συλλογή Νο1, που περιλαμβάνει 23 από τα 100 και πλέον τραγούδια που έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση, ενώ στα σχέδιά του είναι να ακολουθήσουν και άλλες συλλογές όπως και πολλά νέα τραγούδια αξιόλογων συνθετών.

 

Πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος

Κιθάρα: Ηλίας Καραγιάννης

Τραγούδι: Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Διαμάντη Δαγιάση

Σχετικές ειδήσεις
Round Midnight, με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής
31.01.2017 14:51
Το διάσημο τραγούδι «Round Midnight» του μεγάλου τζαζίστα Τελόνιους Μονκ [Thelonious Monk] δανείζει τον τίτλο του στο βραδινό ρεσιτάλ της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) και γίνεται αφορμή για ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι σε νυχτερινές μουσικές, με όχημα τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου.
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
50 χρόνια τραγούδια: Ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12.09.2016 14:20
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 ο Νότης Μαυρουδής μας καλεί να ακούσουμε 50 χρόνια τραγούδι, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Επιτάφιος & Επιφάνια: Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό
18.04.2016 12:07
O Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: “Επιτάφιος”, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και “Επιφάνια”, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, στις 22 Απριλίου 2016 στον Ιανό.
Πάρτε μου την άγκυρα απ' το νου: Ο Τάκης Βούης σε τραγούδια με ποιητικό λόγο στον Ιανό
18.03.2016 15:09
Ο Τάκης Βούης με τη φιλική συμμετοχή του σημαντικού συνθέτη και κλασσικού κιθαριστή Νότη Μαυρουδή μας προσκαλεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στον Ιανό να σηκώσουμε την άγκυρα από το νου και να ξεκινήσουμε με ανοιχτά πανιά το ταξίδι της μελοποιημένης ποίησης.