Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ζωντανά στο Τσάι στη Σαχάρα

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ζωντανά στο Τσάι στη Σαχάρα

Ακόμη μια σειρά από ποιοτικές μουσικές βραδιές έρχεται στο Τσάι στη Σαχάρα, το οποίο υποδέχεται έναν παλιό αγαπημένο του κοινού και καλό φίλο του χώρου, τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο, για μία βραδιά διαχρονικής ελληνικής μουσικής με τίτλο "Τραγουδώντας το καλό ελληνικό τραγούδι", το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014.

 

Όσοι βρεθούν στο Τσάι στη Σαχάρα, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια που ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση και εντάσσονται στην προσωπική του δισκογραφία (Τριανταφυλλάκι, Άφησε την αγάπη κ.α.), ενώ παράλληλα θα ακούσουν και τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε, τραγουδήσαμε και τραγουδάμε, από τον Αττίκ, το Γούναρη και τον Λάκη Παππά μέχρι και σύγχρονες αγαπημένες μελωδίες.

 

Τάκης Κωνσταντακόπουλος: Πρώτες εκτελέσεις-Συλλογή 1

Κυκλοφορεί από τον Καθρέφτη ήχων αληθινών, σε CD, η πρώτη ανθολογία τραγουδιών του Τάκη Κωνσταντακόπουλου. Στην πολύχρονη και συνεπή πορεία του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 100 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση, από το 1986 μέχρι σήμερα.  Η συλλογή αυτή, που περιλαμβάνει 23 τραγούδια είναι η πρώτη μιας σειράς δίσκων CD, που περιέχουν χαρακτηριστικές στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία. Ο ίδιος ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος γράφει σχετικά: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς συνθέτες και στιχουργούς που μου εμπιστεύθηκαν τα τραγούδια τους και τους σπουδαίους ενορχηστρωτές και μουσικούς συνοδοιπόρους σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις. Επιθυμία μου όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπηρετώ το τραγούδι που έχει αλήθεια, αξιοπρέπεια, δροσιά και διαχρονικότητα".

 

Η Συλλογή 1, καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν, στηρίζουν τη συνέχεια του κλασικού ελληνικού τραγουδιού που μέσα από ποιητικές και μελωδικές εικόνες, μας οδηγεί σε θετικά και δημιουργικά συναισθήματα.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, καλλιτέχνης χαμηλών τόνων αλλά με διάρκεια στο ελληνικό τραγούδι, ξεκίνησε την ενασχόλησή του στο χώρο το 1978 και βρίσκεται στη δισκογραφία από το 1986. Έχει τραγουδήσει επιτυχίες όπως το "Τριανταφυλλάκι" του Θοδωρή Ξυδιά και έχει συνεργαστεί και με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, όπως ο Ηλίας Κατσούλης ή ο Άκος Δασκαλόπουλος. Το 2014 κυκλοφόρησε η Συλλογή Νο1, που περιλαμβάνει 23 από τα 100 και πλέον τραγούδια που έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση, ενώ στα σχέδιά του είναι να ακολουθήσουν και άλλες συλλογές όπως και πολλά νέα τραγούδια αξιόλογων συνθετών.

 

Πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος

Κιθάρα: Ηλίας Καραγιάννης

Τραγούδι: Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Διαμάντη Δαγιάση

Σχετικές ειδήσεις
Επιτάφιος & Επιφάνια: Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό
18.04.2016 12:07
O Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: “Επιτάφιος”, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και “Επιφάνια”, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, στις 22 Απριλίου 2016 στον Ιανό.
Πάρτε μου την άγκυρα απ' το νου: Ο Τάκης Βούης σε τραγούδια με ποιητικό λόγο στον Ιανό
18.03.2016 15:09
Ο Τάκης Βούης με τη φιλική συμμετοχή του σημαντικού συνθέτη και κλασσικού κιθαριστή Νότη Μαυρουδή μας προσκαλεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στον Ιανό να σηκώσουμε την άγκυρα από το νου και να ξεκινήσουμε με ανοιχτά πανιά το ταξίδι της μελοποιημένης ποίησης.
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.
Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη από το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στο Παλλάς
12.11.2015 10:35
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ού αιώνα Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνει μία συναυλία στο θέατρο Παλλάς την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 8:30μ.μ. με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
Επιδρομή από τον Άρη: Η ζωή του θρύλου της ροκ Σωτήρη Κοματσιούλη στο Τσάι στη Σαχάρα
27.10.2015 16:49
Το ‘Τσάι στη Σαχάρα’ παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στις 21:45, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Επιδρομή από τον Άρη» με θέμα τη ζωή του θρύλου της Rock, Σωτήρη Κοματσιούλη.