Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Τεχνικής Αlexander με τον Γιώργο Μάτσκαρη στο ΚΕΤ

Σεμινάριο Τεχνικής Αlexander με τον Γιώργο Μάτσκαρη στο ΚΕΤ

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο σεμινάριο τεχνικής Alexander με τον Γιώργο Μάτσκαρη το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.

 

Η Τεχνική Alexander είναι μια διδασκαλία που συμβάλλει στην εξέλιξη και ωρίμανση της ανθρώπινης κίνησης, αντίληψης και έκφρασης.

 

Το σεμινάριο του Γιώργου Μάτσκαρη έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις συνήθειες που περιορίζουν την έκφρασή μας και μας καταπονούν όταν καθόμαστε, στεκόμαστε και κινούμαστε, καθώς και την προέλευση και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Θα εξεταστεί η έννοια της χαλάρωσης, με έμφαση στο μηχανισμό της αναπνοής και με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή μυοσκελετικών και άλλων παθήσεων και θα δοκιμαστούν νέοι τρόποι κίνησης που προάγουν την ακρίβεια, τον έλεγχο και το συντονισμό του σώματος.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος το σώμα τους, να βελτιώσουν τη στάση και την απόδοσή του και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με την καθημερινότητά του. Η τεχνική Alexander συμπεριλαμβάνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολών μουσικής, χορού, τραγουδιού και θεάτρου, όπως τα  Actors Studio, Julliard School και New York University.

 

Γιώργος Μάτσκαρης

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε την εκπαίδευση του στη Νέα Υόρκη, στο πρόγραμμα χορού και χορογραφίας του Trisha Brown Dance Studio. Ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακ.ό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων του American Center for the Alexander Technique. Έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού, στο εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης "Σχολείο Παιχνιδιού" και στο American Center for the Alexander TechniqueΚατά την περίοδο 2001-2004 διετέλεσε συνεργάτης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εργάζεται ως χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος κίνησης και Τεχνικής Alexander.   

Σχετικές ειδήσεις
Σεμινάριο με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο στο Χαλκηδόνιο Ωδείο
16.01.2017 12:36
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, που έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, θα πραγματοποιήσει τριήμερο Σεμινάριο πιάνου την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 ), που διοργανώνεται από το Χαλκηδόνιο Ωδείο και τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.
Εκπαίδευση στην Εικόνα: Σεμινάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
15.09.2016 13:28
Στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στην εικόνα. Το σεμινάριο σκοπεύει να συνεχίσει το εισαγωγικό μέρος που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 για τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας, απευθυνόμενο φέτος στο ευρύ κοινό και πιο συγκεκριμένα στους επαγγελματίες αλλά και στους λάτρεις του σινεμά.
Σεμινάριο body music με τους KeKeÇa στο Playground for the arts
05.07.2016 11:14
Οι KeKeÇa έρχονται στο PLAYGROUND for the arts, για να πραγματοποιήσουν ένα διήμερο σεμινάριο που χωρίζεται σε δύο ενότητες, η πρώτη «KeKeÇa BASICS» στις 9 Ιουλίου, και η δεύτερη «SOUNDPAINTING» στις 10 Ιουλίου 2016.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Σεμινάριο χορογραφίας με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα
23.06.2016 16:42
Ο Κινητήρας και η Αντιγόνη Γύρα διοργανώνουν ένα σεμινάριο χοοργραφίας με θέμα τη χορογραφική σύνθεση.