Η Γκαλερί Αργώ θα υποδεχτεί την Χριστίνα Αδάμ, για να παρουσιάσει την πρώτη της ατομική έκθεση με έργα ζωγραφικής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 το βράδυ και η διάρκειά της θα είναι ως τις 25 Οκτωβρίου 2014.

Η πρώτη άμεση εντύπωση που αποκομίζει κανείς από το σύνολο της δουλειάς της Χριστίνας Αδάμ είναι πως πρόκειται για αφηρημένη ζωγραφική. Ωστόσο σε πολλά έργα βγαίνουν στην επιφάνεια πρόσωπα, μορφές και σώματα με έντονη εκφραστικότητα εκπέμπωντας τη δική τους γοητεία σε μια καθαρά εικαστική ματιά και μέσα από μια ποιητική προσέγγιση.

Οι μορφές αυτές δεν απεικονίζονται απλά, αλλά αναδύονται σαν διαδραστικές εικόνες μέσα από φως και χρώματα, θερμά και ψυχρά, που εναλλάσονται μετάξυ τους  τονίζοντας την εσωτερικότητα των προσώπων και των σωμάτων, μεταφέροντας έντονα συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις.

Στις έντονες πινελιές της Χριστίνας Αδάμ διαφαίνεται η δύναμη του ταλέντου, απόρροια ενός γνήσιου καλλιτεχνικού ενστίκτου.

Η ίδια η καλλιτέχνης μιλώντας μας για τη δουλειά της, μας αναφέρει μεταξύ άλλων: “…Εργαζόμενη σε μεγάλης κλίμακας καμβάδες με ακρυλικά και βιομηχανικά χρώματα, η έρευνά μου διερευνά θέματα χρώματων, χειρονομιών και νοημάτων και εξετάζει τις μορφές της ψευδαίσθησης στον ζωγραφισμένο χώρο, μέσω ενός διαλόγου μεταξύ παράστασης και αφαίρεσης…”

Βιογραφικό

Η Χριστίνα Αδάμ γεννήθηκε το 1979.  Από το 1999 ως το 2002 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο Κέντρο Τέχνης του Τ.Ρήγα. Έπειτα αποφοίτησε με άριστα το 2007 από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών (2002-2007) κοντά στον Χρόνη Μπότσογλου, Εμμανουήλ Μεραβηλιώτη και Αριστοτέλη Τζάκο και προτάθηκε τέσσερις φορές για υποτροφία. Επίσης παρακολούθησε επί δύο χρόνια και το τμήμα γλυπτικής, στο εργαστήρι του Νίκου Τρανού.

Στη συνέχεια (2008-2010) ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών στο Κεντ (Ηνωμένο Βασίλειο), όπου παρέμεινε για κάποια χρόνια δουλεύοντας και λαμβάνοντας μέρος  σε πολυάριθμες ομαδικές εικαστικές εκθέσεις.

Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδος και πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση.

Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις:  2010 ‘Parallax AF’?La galleria, Royal Opera Arcade, Pall Mall, London UK / 2010 ‘MA Show’?University for the Creative Arts, Canterbury, UK / 2010 ‘Rebound 10’, Pro-art gallery, Athens / 2010 ‘Interim’?Herbert Read Gallery, Canterbury, UK / 2010 ‘Canterbury Art Fair’ ?Kent Art Space / 2008 ‘EYES +I’s’?Technopolis (Gazi factory) / 2006-07 ‘Graduating Class’?Nikos Kessanlis / 2005 ‘Poetry in Image’?French Institute of Greece / 2004 ‘3rd Biennale of Students of Academy of Fine Arts in Greece’?Creta Maris Hotel.