Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στην Eleftheria Tseliou gallery

Έκθεση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στην Eleftheria Tseliou gallery

Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου 2014.
 
Στην προηγούμενή ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, το χέρι του Δαβίδ έδειχνε. Όπως πάντα, κάποιο χέρι δείχνει και δικάζει. Όμως, η καρδιά είναι εκείνη που αφουγκράζεται, που κρατάει τον παλμό, που αντιστέκεται.

Στην έκθεση αυτή, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την πολυεστερική ρητίνη, αγαπημένο  υλικό που χαρακτηρίζει τη δουλειά του Λεωνίδα Παπαδόπουλου,   κυριαρχεί μια μεγάλη ενότητα με γλυπτικές καρδιές, οι οποίες μαζί με άλλα όργανα , φέρουν φωτογραφικές αναμνήσεις ενώ ταυτόχρονα αφήνονται να τις κουβαλήσουν στην πλάτη τους γυναικείες φιγούρες. Φιγούρες, που σα συνέχεια των προηγούμενων κυκλαδίτικων μορφών, μεταμορφώνονται σε σύγχρονες Καρυάτιδες που αντί να κρατούν το ναό στο κεφάλι τους, κουβαλάνε σαν σακίδιο την καρδιά στην πλάτη τους.

Το χέρι της δικαιοσύνης επανέρχεται σαν μοτίβο, δείχνοντας τέσσερα παιδιά. Είναι το ίδιο χέρι που παραμορφώνει τα πρόσωπά τους. Τα πηλίκια, παλιές αναμνήσεις κράτους-παρακράτους, εξουσίας, ουσίας, ανοσίας, αυτή τη φορά σπάνε σε κομμάτια. Όμως η καρδιά αυτή της τέχνης ούτε καν ραγίζει. Αντέχει και συνεχίζει να χτυπάει στο ρυθμό των γεγονότων. Ακόμα κι αν αυτά είναι μαύρα, ακόμα κι αν και η ίδια είναι πια μαύρη.

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Multiples: ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
14.06.2016 09:55
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ‘Multiples’. Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.