Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Διαδραστικός κινηματογράφος συνεχίζει δυναμικά!

Ο Διαδραστικός κινηματογράφος συνεχίζει δυναμικά!

Επτά χρόνια εκπαιδευτικής κινηματογραφικής καινοτομίας! Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από την ημέρα που μια ομάδα δραστήριων εκπαιδευτικών με όραμα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσίρο, πρότεινε στον εξαιρετικό ηθοποιό Άκη Σακελλαρίου να συμμετάσχει και να πρωταγωνιστήσει σε μια καινοτόμο εκπαιδευτική ιδέα.

Εκπαιδευτικές ταινίες Διαδραστικού κινηματογράφου! Εκείνος, με την ευαισθησία που τον διακρίνει, δέχτηκε και ξεκίνησε η παραγωγή εκπαιδευτικών ταινιών που βασιζόταν όμως σε μια μεγάλη και λαμπρή όπως αποδείχτηκε καινοτομία.
 

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

Με ασύρματα τηλεχειριστήρια, ειδικά επεξεργασμένα software και εφαρμογές πολυμέσων (multimedia) για πρώτη φορά οι μαθητές μπορούσαν να συμμετάσχουν ενεργά και ουσιαστικά, διαμορφώνοντας την εξέλιξη των ταινιών μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της προβολής!


Ένα ψυχαγωγικό παιγνίδι γνώσεων και αυτό με τη χρήση των τηλεχειριστήριων, πρόσθεσε την χαρά της άμιλλας και του ομαδικού συναγωνισμού για τη γνώση. Κοντολογίς ένα μεγάλο εκπαιδευτικό στοίχημα έπαιρνε σάρκα και οστά: Η κατάκτηση της γνώσης και η συμμετοχή , με τρόπο ψυχαγωγικό και ευχάριστο συνάμα, προσαρμοσμένο στον «κόσμο» και στην αισθητική των παιδιών.


Οι πρωταγωνιστές

Ο διαδραστικός κινηματογράφος χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκε και με τη συμμετοχή πολλών ακόμη σπουδαίων ηθοποιών κατέγραψε ευκρινώς το στίγμα του και στον χάρτη των κινηματογραφικών δρωμένων της χώρας μας.

Έτσι εκτός από τον Άκη Σακελλαρίου, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η Θέμις Μπαζάκα, η Ναταλία Δραγούμη, αλλά και εκπρόσωποι από την νεότερη ταλαντούχα γενιά, με πρώτη την Κατερίνα Τσάβαλου, ο Σταύρος Κανελλίδης, ο Σωκράτης Πατσίκας και από εφέτος η Τζένη Θεωνά, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης και η Κατερίνα Γερονικολού, πρωταγωνιστούν στις  νέες παραγωγές  του διαδραστικού κινηματογράφου.

Μαζί τους εκπρόσωποι του αθλητισμού και της μουσικής όπως ο Πύρρος Δήμας και ο Νίκος Βουρλιώτης.

Ακόμη παιδιά ηθοποιοί: Βασιλική Καρρά, Παναγιώτης Μπέζας, Σμαράγδα Σακελλαρίου, Μπεσμίρ Λέκκας, Ελιζέτα Πυλιώτη, Τζέσικα Ανοσίκε, Άγγελος Λιακοχόμ, Γκόλντυ Ανοσίκε, Μάξιμος Χριστοδούλου , Γιουέν Τσίν Ουέν, Ιωάννα-Αντιγόνη Αποστολακοπούλου, Αλέξανδρος Γκούτοβ, Ερμίρα Λέκκα.

Οι τίτλοι και οι θεματικές ενότητες

Τα θέματα  βασισμένα σε ενότητες - πυλώνες της σύγχρονης εκπαίδευσης: Οικολογία , κοινωνική ευαισθητοποίηση, πολιτισμός , ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, πολυπολιτισμικότητα, πολιτιστική  εξωστρέφεια, αφορούν παιδιά όλων των ηλικιών και εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Οι τίτλοι των ταινιών:

-«Άγρια ζώα της Ελλάδας»
-«Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο»
-«Αρχαία Ελλάδα»
-«Η γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου/λέμε όχι στο ρατσισμό»
-«Ελλάδα:χώρα ποιητών και συγγραφέων»

Η συμμετοχή

Η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων παιδιών κάθε χρόνο είναι μεγάλη και ενθουσιώδης και έτσι όλα δείχνουν ότι το μέλλον του διαδραστικού κινηματογράφου είναι μεγάλο και λαμπρό.


Οι ταινίες θα προβληθούν προβάλλονται στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ι. Οδός 48, Γκάζι) και στο Αθήναιον (Β.Σοφίας 124, Αμπελόκηποι), στη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον (Πλ. Αριστοτέλους 10) αλλά και σε κεντρικές κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια της εταιρίας παραγωγής εκπαιδευτικών ταινιών ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ.

Το εισιτήριο για τη συμμετοχή είναι 5 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες: Ο κινηματογράφος για εφήβους
18.11.2016 16:14
Η κινηματογραφική δράση “Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες” οργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας, και έχει ως σκοπό την προβολή ταινιών σε Λύκεια της Αττικής με θεματικές όπως ο ρατσισμός, η μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι επιπτώσεις του φασισμού.
Καλοκαιρινές προβολές στο «Σινέ Θερμαΐς» με ελεύθερη είσοδο
04.08.2016 17:02
Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Σινέ Θερμαϊς» σας προσκαλεί και φέτος να απολαύσετε μοναδικές κινηματογραφικές προβολές ταινιών, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, με ελεύθερη είσοδο, από 7 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου.
To 3ο Διεθνές Πανόραμα Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη
23.05.2016 15:06
Οι ταινίες του 3ου «Διεθνούς Πανοράματος Οικολογικών και Επιστημονικών ταινιών» θα προβληθούν στις 26 Μαΐου 2016, στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο κινηματογράφος ως καθρέφτης της ταυτότητας: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
19.05.2016 14:23
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας», την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος αφιέρωμα με τίτλο «Ο κινηματογράφος ως καθρέφτης της ταυτότητας».