Το PassPort υποδέχεται το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 τον 12ο Πίθηκο και special guest τον Tiny Jackal.

Ο 12ος Πίθηκος είναι από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την Καλαμαριά. Ασχολείται με την κουλτούρα του hip hop από το 1996 και ξεκίνησε ως «writer», ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με το rap από το 1997, σχέση που διαρκεί μέχρι και σήμερα. Ο 12ος ήταν επίσης μέλος της πρώτης ομάδας break που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, την ομάδα των «freakstyle rockers».

Μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει πως αγαπά το break όσο και το Mc’ing, ένας χαρακτηριστικός στίχος του δε είναι ο εξής: «Αν δεν ήμουν mc δεν θα μπορούσα να μιλήσω και αν δεν ήμουν bboy ούτε να περπατήσω».

Εν έτει 2014 ο 12ος Πίθηκος αποτελεί, πλέον, σωστό φαινόμενο για τα μέτρα και σταθμά της ταλαιπωρημένης ελληνικής hip hop σκηνής, καθώς ανέτρεψε τα συναυλιακά και δισκογραφικά δεδομένα με sold-out συναυλίες ανά την Ελλάδα, πωλήσεις επί πωλήσεων για το άλμπουμ του “100% Style” αλλά και σχεδόν 5,5 εκατομμύρια views για το βιντεοκλίπ του “Υπήρχαν Πράγματα“.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του έχει τίτλο «Σήμερα», κυκλοφόρησε το Μάιο και μέρος του θα παρουσιαστεί στις 4 Οκτωβρίου στο PassPort. Στο live set θα περιλαμβάνονται κομμάτια απ’ όλους τους δίσκους του.

Τα live του 12ου Πίθηκου διακρίνονται για την ενέργειά τους, και την απίστευτη επικοινωνία του Άκη με το κοινό, σε τέτοιο βαθμό που κάθε ένα από αυτά αποτελεί μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία…

Special guest: Tiny Jackal