“Blues a healer all over the world”! Με αυτή την αισιόδοξη διάθεση και τη μοναδική ερμηνεία του Γιώτη Κύτταρη, σας περιμένουμε στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, για να ξορκίσουμε τις δυσκολίες των καιρών.

Μια ερμηνεία γεμάτη χιούμορ όπου το μπλουζ μπερδεύεται με το ρεμπέτικο, με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων.

Ο Γιώτης Κύτταρης είναι μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στη μουσική  Μπλουζ σκηνή. Ξεκινάει την μουσική του πορεία σαν περιπλανώμενος μουσικός σε όλη την Ευρώπη. Ερμηνεύει κλασσικούς bluesmen, όπως οι Λάιτνινγκ Χόπκινς (Lightnin Hopkins),ο Μάντι Γουότερς (Muddy Waters),ο Τζον Λι Χούκερ (John Lee Hooker), ο Χάουλινγκ Γουλφ (Howlin Wolf) κ.α.

Στη Ρώμη τραβάει την προσοχή των ιταλών που εντυπωσιάζονται από τη σκηνική του παρουσία και συμμετέχει σε μια μουσική συλλογή που κυκλοφορεί στην Ιταλία. Ακολουθεί το album  «Μοναστηράκι Blues» που αποτελεί ένα ιδιόμορφο πάντρεμα του ρεμπέτικου με το blues. Χαρακτηριστική η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Γιώτης, μια μίξη Πυργιώτικης slang διαλέκτου με πολύ χιούμορ, χρωματισμένη από τους ήχους των αυτοσχέδιων οργάνων.

Αργότερα, ο Δημήτρης Δημητράκας (PANX ROMANA), γίνεται παραγωγός του και παίζει τύμπανα στο δεύτερο και σημαντικότερο άλμπουμ, που καθορίζει τη μουσική του πορεία. Κυκλοφορεί το album “BLUES SPELL” από την VOLUME, ως μια κατάθεση ψυχής. 7 tracks, δύο instrumental και 5 υπέροχα blues, «φτιαγμένα» με τη δική του ξεχωριστή μουσική αίσθηση,  που οι οπαδοί του είδους λατρεύουν.