Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Public με τον Θοδωρή Μάρκου

Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Public με τον Θοδωρή Μάρκου

Τα Public ξεκινούν κύκλο σεμιναρίων φωτογραφίας για τη σεζόν 2014/2015 σε συνεργασία με το φωτογράφο Θοδωρή Μάρκου – δημιουργός που έχει ασχοληθεί τόσο με το πορτρέτο και τον κόσμο της μόδας, όσο και με αστικά τοπία, οδοιπορικά, αλλά και ρεπορτάζ. Κάθε Δευτέρα τα σεμινάρια θα απευθύνονται  σε όσους αγαπούν  τη φωτογραφία και θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά της, αλλά θα προσφέρουν παράλληλα ένα ταξίδι στο παρελθόν της και την πλούσια ιστορία της.


Ξεκίνησε ως χόμπι για τους περισσότερους, αλλά δεν άργησε να εξελιχθεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς τέχνες, σε επιστήμη και τελικά σε ένα από τα πιο διαδομένα μέσα επικοινωνίας. Ποιος αλήθεια μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και να μην φωτογραφίσει με το «έξυπνο» κινητό του ένα περίεργο περιστατικό που συναντά στην καθημερινότητα του;  Να μην  απαθανατίσει κάτι που του άρεσε σε μια βιτρίνα ή  να μην αυτό-φωτογραφηθεί – τα γνωστά σε όλους selfies -σε μια ευτυχισμένη στιγμή και να την μοιραστεί με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;


Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στις 19.00 στη συνάντηση γνωριμίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος, η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον φωτογράφο Θοδωρή Μάρκου και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα των σεμιναρίων.


Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στις 19.00, θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και θα έχουν 9μηνη διάρκεια, από τον Οκτώβριο 2014 μέχρι τον Ιούνιο 2015. Το μηνιαίο κόστος είναι 30 ευρώ. Οι θέσεις στα σεμινάρια είναι περιορισμένες και για αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε αρχάριους στον κόσμο της φωτογραφίας, και έχουν στόχο να προσφέρουν ισορροπημένες γνώσεις όσον αφορά στη φωτογραφία στη σύγχρονη εποχή. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση φωτογραφίας.


Οι τέσσερις κύριοι άξονες μάθησης είναι:

η τεχνική της φωτογραφίας ( φωτογραφική μηχανή και λειτουργία της, βασικές φωτογραφικές αρχές)
η αισθητική της φωτογραφίας (θεματολογία, σύνθεση , βασικοί αισθητικοί κανόνες)
η ιστορία της φωτογραφίας (σημαντικοί φωτογράφοι, το έργο τους στη διαμόρφωση της φωτογραφικής γλώσσας)
η συζήτηση/κριτική πάνω στις φωτογραφίες που θα βγάζουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν, σταδιακά, να παίρνουν τα μέγιστα από τη φωτογραφική τους μηχανή, να δημιουργούν τις φωτογραφικές σκηνές που τους εκφράζουν καλύτερα και να εκτιμούν τις εικόνες σύμφωνα με τη φωτογραφική γλώσσα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη εξέλιξη των συμμετεχόντων ανάλογα με το προσωπικό τους στυλ.

Σχετικές ειδήσεις
Έναρξη της Σχολής Φωτογραφίας «Διαδρομές»
01.09.2016 12:46
Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα.
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
Faces in Spaces: διαγωνισμός φωτογραφίας από την ομά Κα.Δρώ
10.08.2016 12:45
Η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ διοργανώνει και φέτος ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα έχει τίτλο Faces in Spaces.
1ο Πανελλήνιος Μανδακάσειος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016
05.07.2016 14:42
Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μανδακάσειο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.
Public Moments Awards: Οι νικητές του 1ου ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας & βίντεο
01.07.2016 11:38
Μία ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις της εικόνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανάδειξης των νικητών των βραβείων Public Moments, του πρώτου ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο των καταστημάτων Public, στο Νομισματικό Μουσείο.