Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Animal Portraits: έκθεση της Karen Barbouttis στην S.G. art gallery

Animal Portraits: έκθεση της Karen Barbouttis στην S.G. art gallery

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 8 μμ εγκαινιάζεται η έκθεση της Karen Barbouttis “Animal Portraits”, στην αίθουσα τέχνης S.G.Art Gallery.

 

Tην έκθεση θα εγκαινιάσει η Α.Ε. ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Κος John Griffin.

 

Μέρος των εσόδων της έκθεσης, καθώς και τα έσοδα από την δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα: 8:30 μμ, θα διατεθούν για τους σκοπούς του Make-A-Wish (Kάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος).

 

Η έκθεση “Animal Portraits”, είναι η πρώτη ατομική της Karen Barbouttis στην Ελλάδα. Η Ελληνοαυστραλή καλλιτέχνης παρουσιάζει μια σειρά από σχέδια με χρωματιστά μολύβια σε χαρτί με θέμα τα ζώα: τα αδέσποτα του Συντάγματος, τις γάτες της Μυκόνου, τους λύκους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, τις χήνες της Πάρου…

 

Η Barbouttis ασχολείται με την παρατήρηση και την καταγραφή αντιδράσεων των ζώων που συναντά στα ταξίδια της: είτε στους δημόσιους χώρους των μεγαλουπόλεων, είτε σε ζωολογικούς κήπους, είτε στην ύπαιθρο. Ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ενασχόλησής της με το κινούμενο σχέδιο κατορθώνει να συλλάβει και να αποτυπώσει, με ιδιαίτερη δεξιότητα, στο χαρτί την εκφραστικότητα  των ζώων, διακρίνοντας σε κάθε ένα από αυτά έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, μια μοναδική προσωπικότητα. 

 

Η  Karen Barbouttis έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Σίδνεϊ. Έχει εργαστεί ως cartoon animator στα Disney Studios του Σίδνεϊ και σε άλλα σημαντικά studios της Αυστραλίας. Το 2011 βραβεύτηκε με το βραβείο Adelaide Perry για το ταλέντο της στο σχέδιο. Έχει παρουσιάσει 5 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

 

H έκθεση διοργανώνεται από την S.G.Art Gallery σε συνεργασία με την Art-LS και τελεί υπό την αιγίδα του Hellenic-Australian Business Council τις χορηγίες του ξενοδοχείου St.George Lycabettus Hotel και του Megisti Blue, Yacht Charters.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Portraits: έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
26.05.2016 11:10
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει στις 4 Ιουνίου την θεματική έκθεση φωτογραφίας Portraits.
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.