Το Beton7 στο πλαίσιο του Beton7 Dance Festival παρουσιάζει την παράσταση χορού (g)race για λίγες παραστάσεις τον Νοέμβριο.

Η ιδέα από την οποία είναι εμπνευσμένη η παράσταση  είναι μία μελέτη πάνω στο λογοπαίγνιο “(g)race” και πώς αυτό το παιχνίδι δημιουργείται και εξελίσσεται στην ανθρώπινη φυλή.  

Η έννοια των λέξεων  grace (χάρη, ευλογία, εύνοια) και race (φυλή, αγώνας, αγώνας δρόμου, ράτσα) είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την συνύπαρξη του ανθρώπου με τον εαυτό του και κατ’ επέκταση  με το σύνολο και την κοινωνία.

Ο άνθρωπος ζει σε μία κοινωνία στην οποία λειτουργεί σαν μία μηχανή.  Καθημερινά κάνει την ίδια δουλειά, με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα. Καταλήγουν να γίνονται μηχανικές ακόμα και οι προσωπικές ανάγκες του. Είναι μία μηχανή που παράγει έργο ακατάπαυστα. Όλα γίνονται γρήγορα, χωρίς να προλάβει να σκεφτεί, να νιώσει, να ανασάνει. Απλά κάθε μέρα τρέχει για να φτάσει στον ίδιο προορισμό. Η προσωπικότητά του  πλάσσεται και μεταλλάσσεται συνέχεια.

Προσπαθεί να βρει την ταυτότητά του και να κρατήσει αυτό που πιστεύει ότι είναι αληθινό, αναλλοίωτο και αλώβητο από όσα τον πλαισιώνουνε. Όλα είναι ένας αγώνας. Πόσο μπορεί να ζει όμως έτσι;

Απόλυτα ελεγχόμενος από την ματαιοδοξία του; Τα ένστικτα του, οι πρωτόγονες ανάγκες του είναι εκεί. Η ψυχή πάντα θα αντιστέκεται. Ο αγώνας μέσα μας είναι αέναος, χωρίς νικητές και νικημένους, το τέλος κάθε αγώνα είναι η αρχή ενός άλλου.

Συντελεστές

Ιδέα – Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη
Χορευτές: Κοπανάκης Μάνος, Αναστασία Μπρουζιώτη
Μουσική: Κοπανάκης Μάνος
Μουσική παραγωγή: Γιάννης Ρωμανός
Κείμενα & Φωτογραφία: Κατερίνα Καραταίρη
Light Design: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Graphic Design: Akis