Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

(g)race: παράσταση χορού στο πλαίσιο του Beton7 Dance Festival

(g)race: παράσταση χορού στο πλαίσιο του Beton7 Dance Festival

Το Beton7 στο πλαίσιο του Beton7 Dance Festival παρουσιάζει την παράσταση χορού (g)race για λίγες παραστάσεις τον Νοέμβριο.


Η ιδέα από την οποία είναι εμπνευσμένη η παράσταση  είναι μία μελέτη πάνω στο λογοπαίγνιο “(g)race” και πώς αυτό το παιχνίδι δημιουργείται και εξελίσσεται στην ανθρώπινη φυλή.  


Η έννοια των λέξεων  grace (χάρη, ευλογία, εύνοια) και race (φυλή, αγώνας, αγώνας δρόμου, ράτσα) είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την συνύπαρξη του ανθρώπου με τον εαυτό του και κατ’ επέκταση  με το σύνολο και την κοινωνία.


Ο άνθρωπος ζει σε μία κοινωνία στην οποία λειτουργεί σαν μία μηχανή.  Καθημερινά κάνει την ίδια δουλειά, με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα. Καταλήγουν να γίνονται μηχανικές ακόμα και οι προσωπικές ανάγκες του. Είναι μία μηχανή που παράγει έργο ακατάπαυστα. Όλα γίνονται γρήγορα, χωρίς να προλάβει να σκεφτεί, να νιώσει, να ανασάνει. Απλά κάθε μέρα τρέχει για να φτάσει στον ίδιο προορισμό. Η προσωπικότητά του  πλάσσεται και μεταλλάσσεται συνέχεια.


Προσπαθεί να βρει την ταυτότητά του και να κρατήσει αυτό που πιστεύει ότι είναι αληθινό, αναλλοίωτο και αλώβητο από όσα τον πλαισιώνουνε. Όλα είναι ένας αγώνας. Πόσο μπορεί να ζει όμως έτσι;


Απόλυτα ελεγχόμενος από την ματαιοδοξία του; Τα ένστικτα του, οι πρωτόγονες ανάγκες του είναι εκεί. Η ψυχή πάντα θα αντιστέκεται. Ο αγώνας μέσα μας είναι αέναος, χωρίς νικητές και νικημένους, το τέλος κάθε αγώνα είναι η αρχή ενός άλλου.


Συντελεστές

Ιδέα – Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη
Χορευτές: Κοπανάκης Μάνος, Αναστασία Μπρουζιώτη
Μουσική: Κοπανάκης Μάνος
Μουσική παραγωγή: Γιάννης Ρωμανός
Κείμενα & Φωτογραφία: Κατερίνα Καραταίρη
Light Design: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Graphic Design: Akis

Σχετικές ειδήσεις
Arc For Dance Festival 2017: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
23.12.2016 14:35
Το διεθνές festival Σύχρονου Χορού Arc for Dance Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008 από την καλλιτεχνική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva.
Όριο θραύσης: παράσταση σύγχρονου χορού από την Ελισάβετ Πλιακοστάθη
11.11.2016 11:50
Η Ελισάβετ Πλιακοστάθη παρουσιάζει την παράσταση χορού με τίτλο Όριο θραύσης, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο χώρου του Κινητήρα, και στις 18 Δεκεμβρίου στο The ART. on DANCE.
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Caravani, από το The Social Body Dance Lab στο Black Box
04.05.2016 12:39
Η ομάδα χορού The Social Body Dance Lab παρουσιάζει στο θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση Caravani.
Thessaloniki Dance Festival 2016
06.04.2016 16:02
Το μεγαλύτερο festival αγωνιστικού χορού και σεμιναρίων χορού στα Βαλκάνια, το Thessaloniki Dance Festival, πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και στα περίπτερα 8 & 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.