Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

The immortalizer του Μάριου Πιπερίδη με το βραβείο του 37ου Φεστιβάλ Δράμας

The immortalizer του Μάριου Πιπερίδη με το βραβείο του 37ου Φεστιβάλ Δράμας

H Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 37ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία στο The immortalizer του Μάριου Πιπερίδη.


Το σκεπτικό της βράβευσης: "Πέρα από τη δύναμη της αφήγησης και την ξεκάθαρη αναφορά στην κοινωνική σημασία του κινηματογράφου, η ταινία προσεγγίζει εύστοχα την ανοιχτή πληγή στο σώμα του ελληνισμού: το Κυπριακό ζήτημα."


Νωρίτερα, η Ένωση πραγματοποίησε τη δική της παρέμβαση για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας: "Ως Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου επισημαίνουμε την ύπαρξη ελάχιστων ταινιών μικρού μήκους με υψηλό επίπεδο παραγωγής, γεγονός που προκαλεί εξ αντικειμένου άνισο συναγωνισμό με τις υπόλοιπες ταινίες του προγράμματος, οι οποίες φυσικά δεν υπολείπονται σε ποιότητητα και σκέψη. Αυτή η ανισότητα οφείλεται στην μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση των τελευταίων ετών για την υποστήριξη των ταινιών των νέων δημιουργών, που αμέσως οδηγεί στην έλλειψη οργανωμένων υποδομών."

Σχετικές ειδήσεις
Στα
15.11.2016 10:09
Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς στα 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Βραβείο FIPRESCI για τη νέα ταινία του Στεφάν Μπριζέ στο Φεστιβάλ Βενετίας
13.09.2016 15:26
Το Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που μόλις ολοκληρώθηκε, απονεμήθηκε στον Γάλλο σκηνοθέτη Στεφάν Μπριζέ και την ταινία του με τίτλο «Une vie» (A woman's life).
Απεβίωσε ο θεωρητικός κινηματογράφου Σωτήρης Δημητρίου
16.08.2016 10:22
H Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην oικογένεια του Σωτήρη Δημητρίου, ο οποίος "έφυγε" στα 91 του χρόνια.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.