Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιάννης Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη στο καφέ Έντεχνον

Ο Γιάννης Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη στο καφέ Έντεχνον

Το βιβλιοπωλείο - εκδόσεις Κεντρί και το καφέ μπαρ Έντενχον παρουσιάζουν:

Πώς γράφει κανείς το ποίημα ενός άλλου;

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 ο Γιάννης Ζέρβας παρουσιάζει στο καφέ μπαρ Έντεχνον τη νέα του ποιητική εργασία "Massimo Gentile: Mass/age Vs Body/work. Μια συνάντηση", σε πρώτη (προ-εκδοτική) παρουσίαση. 

 

Συντονίζει και διαβάζει μαζί του η ποιήτρια Ευτυχία - Αλεξάνδρα Λουκίδου

“Πώς γράφει κανείς το ποίημα ενός άλλου; Πώς γίνονται οι δύο, παροδικά, ένα; Ποιο είναι το ζητούμενο του καθενός; Ένα είναι το σίγουρο: με αυτό το παράξενο γαϊτανάκι χορέψαμε, για λίγο, μαζί . Ό,τι έμεινε είναι αυτό το κείμενο . Και μια σειρά από θραύσματα: ιστοριών, σωμάτων, αναγκών. Μια δίψα κυριαρχούσε - και ένα πλαίσιο, αδιαπραγμάτευτο. Αυτες οι δυό έννοιες ορίζουν για μένα τη θεραπεία: μια ανάγκη κι ένα πλαίσιο. Τις ίδιες θα χρησιμοποιούσα και για το ποίημα. Μόνο που συχνά, όλο μαζί, μοιάζει λιγότερο με χορό και περισσότερο με αγώνα πυγμαχίας.” 

Σχετικές ειδήσεις
 Γιάννης Σκαρίμπας - Χαρά Νικολακοπούλου
09.11.2016 12:06
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν τo δοκίμιο της Χαράς Νικολακοπούλου, Γιάννης Σκαρίμπας. Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του.
Η άγνωστη Μικρά Ασία στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
18.10.2016 13:08
Το βιβλίο του Γιάννη Α. Πίκουλα, Η άγνωστη Μικρά Ασία.Ταξιδιωτικές σημειώσεις που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ανάβαση, θα παρουσιαστεί στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016
Η Ευτυχία Γιαννάκη παρουσιάζει το «Πίσω κάθισμα» στο Booktalks
13.10.2016 12:58
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο-καφέ Booktalks, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος της Ευτυχίας Γιαννάκη Στο πίσω κάθισμα.
Εικόνος απορροαί - Αντώνης Ζέρβας
16.02.2016 11:28
Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο Εικόνος απορροαί. Μια αυτοβιογραφική πρόφαση του Αντώνη Ζέρβα.
Αφανή ορύγματα - Μιλτιάδης Ζέρβας
15.02.2016 11:18
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή, Αφανή ορύγματα του Μιλτιάδη Ζέρβα.