Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Επτά - Ελευθέριος Αχμέτης

Επτά - Ελευθέριος Αχμέτης

Από τις εκδόσεις Εκάτη κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή με τίτλο Επτά του Ελευθέριου Αχμέτη.

 

«Η πρώτη ποιητική μου απόπειρα προέκυψε από την ανάγκη μου να εκφράσω την ανησυχία μου για την έννοια των λέξεων που χάνεται σιγά σιγά... Και μαζί μεταβάλλεται το νόημά τους. Ως αποτέλεσμα, εξασθενούν οι αισθήσεις μας. Η όσφρηση· δεν κοντοστεκόμαστε να μυρίσουμε ένα λουλούδι σε μια αυλή, ούτε στη δική μας. Η ακοή· δεν αφουγκραζόμαστε τον αυθορμητισμό του κλάματος ενός μωρού στο διπλανό διαμέρισμα. Η όραση· περιορίστηκε, δε βλέπουμε πιο πέρα από την ανάσα μας. Η αφή· δεν αγγίζουμε τους άλλους, ακόμα και οι χειραψίες είναι νωθρές. Η γεύση· δεν, ..., σαν να 'ναι καμένη στην άκρη της η γλώσσα, δε γευόμαστε. Όταν αδυνατίζουν οι αισθήσεις, μειώνεται ή εξαλείφεται κάθε αντίδραση του ανθρώπου. Κι έτσι γίνεται έρμαιο των καιρών. Αφετηρίες μπορεί να υπάρχουν πολλές, τέλος όμως; Απλά, ας ανησυχήσουμε!»

Ελευθέριος Αχμέτης, από την έκδοση

 

Ο Ελευθέριος Αχμέτης ζει και εργάζεται στο Κιάτο Κορινθίας, όπου και γεννήθηκε το 1986. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να εκφράζεται μέσω της γραφής. Αρθρογραφεί σε τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 2007, ως ενεργό μέλος της Σικυώνιας Σκηνής του ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» του Δήμου Σικυωνίων. Το Επτά είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.

Σχετικές ειδήσεις
 Σώματα - Χάρης Γαντζούδης
06.04.2016 11:06
Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή Σώματα του Χάρη Γαντζούδη.
Πούσι - Νίκος Καββαδίας
12.01.2016 10:32
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί ποιητική συλλογή Πούσι του Νίκου Καββαδία.
Ελάσσονα - Γιώργος Παλιογιώργος
31.12.2015 10:40
Από τις εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή Ελάσσονα του Γιώργου Παλιογιώργου.
Ελευθέριος Δ. Βερυβάκης
30.12.2015 12:28
Από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο Ελευθέριος Δ. Βερυβάκης. Ο Επιστήμονας - Ο Αγωνιστής - Ο Πολιτικός.
Παρεστιγμένος - Δημήτρης Γλυφός
30.12.2015 11:00
Η ποιητική συλλογή του Δημήτρη Γλυφού, Παρεστιγμένος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πανοπτικόν.