Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των Αμερικανών καλλιτεχνών Alex Hubbard και Jon Pestoni.
 

Ο Alex Hubbard συνδιάζει συχνά στη δουλειά του τη ζωγραφική με την περφόρμανς και το βίντεο, δημιουργώντας μία αλληλένδετη σχέση μεταξύ των διαφορετικών αυτών μέσων, όπου το ένα δρα ως σημείο εκκίνησης για το άλλο. Στο πλαίσιο της έκθεσης που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ελένη Κορωναίου, ο Hubbard παρουσιάζει μια σειρά από τέσσερα καινούργια ζωγραφικά έργα. Χαρακτηριστική στα έργα του είναι η χρήση έντονων χρωμάτων και καμπύλων γραμμών με τις οποίες ο καλλιτέχνης συνθέτει ζωγραφικά πεδία με άμορφα σχήματα, που τονίζουν το βάθος αλλά και τη διαφανεια του καμβά. Χρησιμοποιεί μία τεχνική με ουρεθάνη, ακρυλικό και λάδι για να δημιουργήσει ζωγραφικά πλέγματα, τα οποία δεν είναι αμιγώς γεωμετρικά αλλά καθορίζονται από την πυκνότητα του χρώματος που εναλλάσσεται πάνω στον καμβά. Σε μερικά σημεία o καμβάς μπορεί να παραμένει ανέπαφος ή σε άλλα να διακρίνει κανείς πυκνές κηλίδες χρώματος που τυχαία πέρνουν το σχήμα τους πάνω στην επιφάνειά του. Η ζωγραφική του Hubbard θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία συνεχής προσπάθεια διερεύνησης των εννοιών της κατασκευής, της σύνθεσης, της μάζας, του χρώματος και του βάθους των εικόνων που δημιουργεί.
 

Ο Alex Hubbard γεννήθηκε το 1975 στο Newport, Oregon και είναι απόφοιτος του Pacific Northwest College of Art και του Whitney Museum of American Art Independent Study Program. Ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Επιλεγμένες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν: “Alex Hubbard”, Galerie Neu, Berlin; “Magical Ramón and The Five Bar Blues”, Maccarone, New York; “Bent Paintings (why horses paint)”, Galerie Eva Presenhuber, Zürich; και “Alex Hubbard, Hammer Projects”, The Hammer Museum, Los Angeles. Επίσης έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις όπως: “2010 – The Whitney Biennial”, Whitney Museum of American Art, New York; “Greater New York”, PS1 MoMA, New York; “Death Never Sleeps”, The Kitchen, New York; “Bingo, wait a minute”, Midway Contemporary Art, Minneapolis; “The Nice Thing about Castillo / Corrales”, Castillo / Corrales, Paris; και “Si, es necesario”, House of Gaga, Mexico City.
 

Οι πίνακες του Jon Pestoni αποτελούνται από πολλαπλές χρωματικές επιστρώσεις με κάθε μια από αυτές να αποτελεί και μία ιστορία. Τα διαφορετικά στρώματα χρώματος ενίοτε εμποδίζουν το ένα το άλλο και ενίοτε αλληλεπιδρούν μεταξύ τους συνθέτοντας μία αφήγηση η οποία συνοψίζεται στο κέντρο του καμβά. Διάσπαρτα χρώματα συμπιεσμένα κάτω από μουντζούρες και ακανόνιστα σχήματα διαγράφονται ή αποκαλύπτονται. Η ανάγνωση του κάθε πίνακα ξεκινάει από το κέντρο του, καθώς τα διάφορα στρώματα χρωμάτων ξεδιπλώνονται διαδοχικά προς το περιθώριο του. Οι πλούσεις πολυεπίπεδες επιφάνειες χρωμάτων υποδηλώνουν μια επιθετικότητα αλλά παράλληλα και μια αρμονία καθώς η κίνηση του χεριού είναι σχεδόν ορατή πάνω στον καμβά τονίζοντας την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό της μεθοδολογίας του καλλιτέχνη. Στην πρώτη του συνεργασία με την γκαλερί ο Pestoni παρουσιάζει μια σειρά από τέσσερις πίνακες που πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο.

 
Ο Jon Pestoni γεννήθηκε το 1969 στη St. Helena, Καλιφόρνια και εκπόνησε τις σπουδές του στο University of California, Λος Άντζελες και στο Berkeley. Ο Jon Pestoni ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Επιλεγμένες εκθέσεις περιλαμβάνουν: Shane Campbell Gallery, Chicago; Real Fine Arts, Brooklyn, NY; David Kordansky Gallery, Los Angeles; Nieuw Dakota, Amsterdam; White Flag Projects, St. Louis; και Greene Naftali Gallery, New York. Η δουλειά του έχει επίσης παρουσιαστεί στο Vitamin P2, των εκδόσεων Phaidon το 2011.