Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

The Blues Project live στο Floral

The Blues Project live στο Floral

Το Floral ξεκινάει τη νέα σεζόν και υποδέχεται γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε live εμφανίσεις στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του στα Εξάρχεια. Η αρχή γίνεται με τους The Blues Project την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.


Οι "The Blues Project", είναι μια παρέα ξεχωριστών μουσικών που δημιουργήθηκε πριν ενάμιση χρόνο, με "νονό" τον Δημήτρη Σινογιάννη, δεξιοτέχνη στις κιθάρες και αρχηγό του γκρουπ.

Στη μουσική αυτή παρέα βρίσκουμε τον Ηλία Δουμάνη στα drums, τον groover Δημήτρη Μουτάφη στο bass, τον δυναμικό Τάκη Δρακόπουλο στο Tenor sax και στο τραγούδι την Πέγκυ Ζάρρου με την καταπληκτική φωνή της. Ο Δημήτρης Σινογιάννης, έμπειρος μουσικός με πολυποίκιλες συνεργασίες στο χώρο – με τον Λ. Μαχαιρίτσα, τον Κ. Τουρνά, τους Ίσκρα, τον Χ. Δάντη, τον Μ. Μητσιά, την Μαρινέλα, την Δ. Γαλάνη, τον Μ. Πασχαλίδη, τον Χ. Θηβαίο, την Ρ. Αντωνοπούλου, τον Θ. Μικρούτσικο, κ.ά. – είχε το 2013 την ιδέα να συγκεντρώσει αυτούς τους σημαντικούς μουσικούς και να ξεκινήσει ένα νέο μουσικό ταξίδι με το όνομα «The Blues Project».

Για το γκρουπ των «The Blues Project» έχει γραφτεί: «Απογειωτική πανδαισία από το χώρο της funky blues, soul, jazz και rock μουσικής. Μια δυνατή χημεία, δυσεύρετη στις μέρες μας, ανάμεσα σε πέντε δυναμικούς μουσικούς που μας μεταφέρουν σε ατμόσφαιρες σκηνών της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης. Η αυτοσχεδιαστική τους δεινότητα χτίζει το κάθε κομμάτι από την αρχή και οι αγαπησιάρικες ενδοσυνεννοήσεις τους δημιουργούν ένα παλλόμενο εκτόπισμα που κινητοποιεί πολλαπλώς. Μία ιαματική δύναμη που καταλύει κάθε αδράνεια».


https://www.facebook.com/TheBluesProjectLIVE
http://www.jumpingfish.gr/jsino


Παίζουν:

Δημήτρης Σινογιάννης, κιθάρα
Ηλίας Δουμάνης, drums
Δημήτρης Μουτάφης, bass
Τάκης Δρακόπουλος, Tenor sax
Πέγκυ Ζάρρου, τραγούδι

Σχετικές ειδήσεις
Οι Mississippi Heat live στο Half Note
30.09.2016 13:08
Ένα σύγχρονο blues συγκρότημα που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού Chicago Blues των 50’s. Με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους blues performers.
Το Blues for Peace στην Ελλάδα
10.05.2016 14:56
Το Blues Hall of Fame, Athens Greece, σε συνεργασία με την High Voltage Productions, θα διοργανώσει το διεθνή project ‘BLUES FOR PEACE’ που βασίστηκε στην ιδέα του Michael Packer (New York Blues Hall of Fame) και θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως σε όλο τον κόσμο (Spain, France, USA, Iran, Italy, Ukraine, Mexico, Israel, Australia κ.ά.).
Οι Blues Cargo live στο Oρφέας Café
27.04.2016 13:02
Μία blues βραδιά έρχεται στο Oρφέας Café το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής, με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά και δικές τους συνθέσεις.
Ο Λάμπρος Παπαλέξης, Χτισμένες των Θεμελίων και Mickey Pantelous live στο Ρομάντσο
26.02.2016 12:27
Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής
Πέντε Live στο Floral!
27.01.2016 11:52
Το FLORAL παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου 2016.