Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αν διάβαζα... ποιητές της γενιάς του '30: εκδήλωση στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα

Αν διάβαζα... ποιητές της γενιάς του '30: εκδήλωση στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα

Με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου «Βεγγαλικά… ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου» του Αλέξη Κυριτσόπουλου, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και οι Εκδόσεις Ίκαρος διοργανώνουν την εκδήλωση «Αν διάβαζα… ποιητές της γενιάς του '30», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.


Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου θα προτείνουν μια ειδικά σχεδιασμένη δράση για τα παιδιά ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τα πρωτότυπα έργα του Α. Κυριτσόπουλου και  μια νέα σειρά αντικειμένων και μεταξοτυπιών με έργα του, αποκλειστικά για τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.


Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος εμπνέεται από τους στίχους των μεγάλων ποιητών της γενιάς του ’30 και γράφει παραμύθια με φόντο τις μοναδικές του εικόνες.  Η σειρά με γενικό τίτλο «Αν διάβαζα…ποιητές της γενιάς του '30» αποτελεί συνέκδοση του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη με τις Εκδόσεις Ίκαρος, έχει ήδη λάβει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία και αποτελείται προς το παρόν από 3 βιβλία:

«Λίγο ακόμα.. ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη»
-Εντάχθηκε στη λίστα των White Ravens.
«Βεγγαλικά, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου»
-Βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση, «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου» (2013).
-Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά,  περιοδικό Αναγνώστης (2013).
-Κρατικό Βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου (2013).
«Οι περιπέτειες της Ρόζας, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.»

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το τέταρτο βιβλίο της σειράς, εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη.

Σχετικές ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Κώστας Λούστας - Ζωγραφική (1933-2014): έκθεση στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα
05.10.2016 10:41
Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Κώστα Λούστα (1933-2014) η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα παρουσιάζει έργα του ζωγράφου από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας, ένας αριθμός εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά από το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο
19.05.2016 15:04
Με το καλοκαίρι προ των πυλών το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει πυρετωδώς χίλιες και μια δροσερές διαδρομές, από το Κεντρικό Κτήριο και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, μέχρι τα αγαπημένα σε όλους μας ξέφωτα του Εθνικού Κήπου.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.