Ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ κατά τη θεατρική περίοδο 2014-2015, στο Θέατρο Βασιλάκου, καθώς και στην Κεντρική και στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ.

Από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της χειμερινής σεζόν ξεχωρίζει η ανάληψη από τον σημαντικό σκηνοθέτη, Γιάννη Κακλέα, της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου Βασιλάκου.

Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ

Από 13 Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή,  Σάββατο & Κυριακή,  ο Γιάννης Κακλέας  παρουσιάζει  τον «Ματωμένο γάμο», το αριστούργημα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου.

Με την παράσταση αυτή εγκαινιάζεται  η πρώτη συνεργασία του Γιάννη Κακλέα με τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ,  που συνδυάζεται και με την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου Βασιλάκου από πλευράς του.
Σημειώνεται ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και το λοιπό πρόγραμμα.

Ο «Ματωμένος γάμος» είναι το αριστούργημα του Λόρκα. Η ποίηση συναντά την σκληρότητα και το πάθος την απόγνωση. Μία σπουδή για τον έρωτα και τον θάνατο. Σ ́ ένα τόπο που εξορίζει την επιθυμία και την διαφορετικότητα , το πάθος για ζωή, «η βαθειά ρίζα της κραυγής» όπως λέει και ο ποιητής , θα βρει τρόπο να εκφραστεί και να παρασύρει στον όλεθρο όσους αρνήθηκαν τη φωτιά που καίει μέσα μας. Μία τραγωδία για τον πιο αμείλικτο δαίμονα: τον Έρωτα.

Η μετάφραση είναι του Νίκου Γκάτσου. Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Πρωταγωνιστούν oι: Εβελίνα Παπούλια, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Μοθωναίος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Λάμπρος Κτεναβός, Ειρήνη Μπούνταλη, Δημήτρης Γεωργαλάς, κ.α.

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στο Θέατρο Βασιλάκου από 13 Νοεμβρίου.
                                                 *

Επαναλήψεις

ΟΔΟΣ  ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ

Επαναλαμβάνεται η επιτυχημένη παράσταση-συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας-, «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου.
Ένας έξοχος μονόλογος σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, με την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη.
Από 15 Οκτωβρίου και για δέκα παραστάσεις, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στο Θέατρο Βασιλάκου.

ΤΟ ΤΑΒΛΙ

Θα επαναληφθεί, επίσης, η μεγάλη θεατρική επιτυχία της περασμένης άνοιξης «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, με τους Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου τόσο στην ερμηνεία όσο και στη σκηνοθεσία. Ο χώρος και οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς.
                                                        *

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Μία Ιστορία που αντέχει στο χρόνο…
Κλασικοί ήρωες που μας συγκινούν πάντα…
Αξέχαστα τραγούδια που μας ταξιδεύουν…

Αφού μάγεψε πέρυσι στην Αθήνα 50.000 μικρούς και μεγάλους θεατές, η παράσταση Annie συνεχίζεται για 2η χρονιά με νέα διανομή στο θέατρο Ακροπόλ, από τις 11 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Βίκυ Καγιά και η Άννα Αθανασιάδη πρωταγωνιστούν σε  μια παραμυθένια ιστορία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες  της Θέμιδας Μαρσέλλου. Τον απαιτητικό ρόλο της μικρής Αnnie ερμηνεύουν εναλλάξ οι χαρισματικές Αδαμαντία Μαστροδούκα και Ζωή Πετράκη.

45 ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί μεταξύ των οποίων 14 χαρισματικά παιδιά (διπλή διανομή) συμμετέχουν σε μια ελληνική υπερπαραγωγή με πανέμορφες μελωδίες, τραγούδια και δυνατές ερμηνείες που θα συγκινήσει το κοινό.

Το «Annie» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1977 κι από τότε παίζεται ασταμάτητα σε πάρα πολλές χώρες. Στον κινηματογράφο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1982 από τον John Houston.

Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στο Θέατρο Ακροπόλ.

                                                 *
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ παρουσιάζει την «Ψαρόσουπα», από τη σειρά βιβλίων – best seller του Γιώργου Λεμπέση (εκδόσεις Ψυχογιός) που με στίχους του Βαγγέλη Λεμπέση και εξαίσιες μουσικές της Ερωφίλης έγινε CD και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους… Τα τραγούδια ερμηνεύουν: η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, κ.α.

Τώρα, η ήδη δημοφιλής «Ψαρόσουπα» μεταφέρεται στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη, ώστε οι μικροί θεατρόφιλοι να απολαύσουν ένα παραμύθι που μιλά για την τόλμη, το θάρρος και για το τί μπορεί  να  κάνει  ο καθένας  για το περιβάλλον αλλά και για το διπλανό του.

Πρωταγωνιστούν η Σοφία Κουρτίδου, ο Δημοσθένης Ελευθεριάδης, ο Ερρίκος Μηλιάρης, κ.α. Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Ακροπόλ κάθε Σάββατο & Κυριακή από 4 Οκτωβρίου.