Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου: Το Φάντασμα της Όπερας - Στέφανος Τραχανάς

Παρουσίαση βιβλίου: Το Φάντασμα της Όπερας - Στέφανος Τραχανάς

Το Βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο» & οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στον κήπο του βιβλιοπωλείου «Πολύεδρο» στην Πάτρα, για την παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά, Το Φάντασμα της Όπερας. Η επιστήμη στον πολιτισμό μας.


Η εκδήλωση θα αρχίσει με μια σύντομη ομιλία του συγγραφέα με τίτλο «Δυο πνευματικές στάσεις απέναντι στα πράγματα» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα ερωτήματα:


-Τι κάνει την επιστήμη τόσο δημιουργική και ταυτόχρονα τόσο ανοίκεια στον σύγχρονο άνθρωπο;
-Τι είναι εκείνο το χαρακτηριστικό της επιστήμης που τη φέρνει σε διαρκή σύγκρουση με όλα τα δογματικά συστήματα;
-Ποια είναι σήμερα η σχέση επιστήμης και θρησκείας ιδιαίτερα στο χώρο της Βιολογίας;
-Γιατί ο Δαρβίνος ενοχλεί;
-Πώς συμβαίνει και σε μια εποχή υποτιθέμενου θριάμβου της επιστήμης ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν από το εκπαιδευτικό μας σύστημα έτοιμοι να παραδοθούν χωρίς αντίσταση στον ανορθολογισμό και τις παραεπιστήμες που «αλωνίζουν» στο δημόσιο χώρο;
-Μήπως ευθύνονται και οι επιστήμονες γι’ αυτό;

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση με την Ακαδημαϊκό Edith Hall
08.02.2017 09:56
Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και ιστορικού Ήντιθ Χολ Αρχαίοι Έλληνες την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.
Παρουσίαση του βιβλίου Το φάντασμα του ναζισμού του Βαγγέλη Τζούκα
30.01.2017 13:04
Οι εκδόσεις της Εστίας σας προσκαλούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Τζούκα, Το φάντασμα του ναζισμού Μυθολογία και σαγήνη του Τρίτου Ράιχ από την προπολεμική περίοδο έως τις μέρες μας.
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου στο Βιβλιοπωλείο Booktique
17.01.2017 10:16
Οι Εκδόσεις Gema σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου, Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στο Βιβλιοπωλείο Booktique.
Το φάντασμα του ναζισμού - Βαγγέλης Τζούκας
20.10.2016 13:17
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν την κυκλοφορία του βιβλίου του Βαγγέλη Τζούκα, Το φάντασμα του ναζισμού. Μυθολογία και σαγήνη του Τρίτου Ράιχ από την προπολεμική περίοδο έως τις μέρες μας.
Η χοντρομπαλού του Γκυ ντε Μωπασάν στο  βιβλιοπωλείο Πλειάδες
06.06.2016 11:22
Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκυ ντε Μωπασάν, Η χοντρομπαλού την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στον χώρο του βιβλιοπωλείου.