Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στην πλατεία Υμηττού, έρχεται ο Βασίλης Φλώρος για μία συναυλία με τους Φάλτσα Τριήρης, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Δάφνη – Υμηττός Πολιτισμός 2014».

«… η πόρτα μας ορθάνοιχτη, μαζί και οι καρδιές των ανθρώπων, αφήνουν ήχους, αναθυμιάσεις των βράχων αυτού του τόπου, κοινούς σαν τη μοίρα των ανθρώπων, να ημερεύσουν την ψυχή και να ψηλώσουν το νου. Διότι και ο πιο απλός, γήινος άνθρωπος του μόχθου, είναι ξεχωριστός, ένα ενεργό ηφαίστειο δημιουργίας, που με το μυαλό ή τα χέρια του, την τέχνη ή την τεχνική του, μπορεί να ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό, σκαρώνοντας έργα ικανά να αλλάξουν τον ίδιο και ολόκληρο τον κόσμο γύρω του, τη δική του Αλμαγέστη.»

Κόντρα στον καιρό και με δίχως πασαπόρτι, ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος με νέο δίσκο ( “Αλμαγέστη ενός χαμάλη” ) στις αποσκευές του και νέα διαλεχτή μουσική παρέα «Φάλτσα τριήρης» λύνουν κάβους, ανοίγουν πανιά και διαλαλούν τη μουσική τους πραμάτεια. Επόμενος σταθμός του συναυλιακού τους καλοκαιριού ο Υμηττός, στα πλαίσια του φεστιβάλ «ΔΑΦΝΗ – ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014».

Τραγούδια από τη προσωπική δισκογραφική πορεία του τραγουδοποιού αναμειγνύονται με άλλα αγαπημένα που γέννησε αυτός ο τόπος και που σμίλεψαν το μουσικό του χαρακτήρα.

Μαζί τους ο ξεχωριστός δεξιοτέχνης του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας.

“Τώρα που η γη γυρίζει πιο φάλτσα από ποτέ, ας γίνει το τραγούδισμα βάλσαμο κι όχι αφιόνι…”

ΦΑΛΤΣΑ ΤΡΙΗΡΗΣ

Λουκά Μεταξάς – κρουστά

Κυριάκος Ταπάκης – ούτι, στεριανό λαούτο

Σώζος Λυμπερόπουλος – κιθάρες, τραγούδι