Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Αειθαλείς Αποχρώσεις: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

Αειθαλείς Αποχρώσεις: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

Η γκαλερί Art Zone 42, επιθυμώντας να παρουσιάσει την αλλαγή εποχής με ανανεωμένη διάθεση και νέο αέρα, εγκαινιάζει την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.00 μ.μ., την ομαδική έκθεση ‘Αειθαλείς Αποχρώσεις’. Η έκθεση φιλοξενεί, με αλφαβητική σειρά, έργα από τις εικαστικούς Έφη Βερικίου, Μιλένα Δημητροκάλλη, Μαρία Διακοδημητρίου και Πένη Μαναβή.


Η μεταβατική εποχή ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο πάντα συνοδεύεται από όμορφες αναμνήσεις . Είναι μια περίοδος κατά την οποία η ψυχολογία και οι σκέψεις ανασυντάσσονται, υπάρχει διάθεση για αναδημιουργία και η καθημερινότητα χαίρει διαφορετικής αντιμετώπισης.

 

Η Έφη Βερικίου παρουσιάζει μια ενότητα από ζωγραφική-κολάζ, στην οποία συνδυάζονται μυστήρια και σαγηνευτικά βλέμματα με χρωματικές αποχρώσεις που θυμίζουν ηλιοβασιλέματα και καλοκαίρι. Το άχρονο φόντο στο οποίο ‘στέκουν΄οι συνθέσεις της υποδηλώνει μια ανάγκη για αναδιάρθρωση και αναζήτηση. Όσο ελεύθερες είναι οι ζωγραφικές τις συνθέσεις, οι γλυπτές της δημιουργίες αντίθετα είναι αυστηρά γεωμετρικές, στις οποίες το παιχνίδι με το φως επιτυγχάνεται με τη χρήση μικρών καθρεπτών.

 

Η Μιλένα Δημητροκάλλη με τις αφαιρετικές και αφηρημένες συνθέσεις της, εξάπτει τη φαντασία μας με γραμμικά σχέδια και φιγούρες αφαιρετικές με δύναμη και ρυθμό. Οι πινελιές, οι φόρμες, το χρώμα και η υφή του υλικού είναι εντελώς απελευθερωμένα ενώ συγκινούν βαθειά το θεατή. Καθώς τα χρώματα ‘γλιστράνε’ πάνω στον καμβά, θυμίζουν κύματα που σκάνε στην ακροθαλασσιά ή βροχερά φθινοπωρινά απογεύματα. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί το πινέλο, δηλώνει μια ήρεμη δυναμική και εξωτερίκευση πάθους.

 

Η Μαρία Διακοδημητρίου δημιουργεί έργα που αποπνέουν μια φθινοπωρινή αύρα, διανθισμένη με νοσταλγικές πινελιές. Η ίδια φιλοτεχνεί με την τεχνική του κολάζ τρισδιάστατα θέματα συνδυάζοντας τη συντροφιά των βιβλίων με τη νωχελική φύση, δυναμώνοντας τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του, φυσικό και πνευματικό συνάμα.

 

Τέλος, τα εντυπωσιακά έργα της Πένης Μαναβή, μας υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι μπορεί να κρατήσει λίγο ακόμα, καθώς η ίδια παρουσιάζει σε μεγάλη κλίμακα λεπτομέρειες της φύσης με εκθαμβωτικά χρώματα, τα οποία συναντά κανείς σε ηλιόλουστα τοπία της εξοχής. Στοιχεία από την ελληνική ύπαιθρο όπως φραγκόσυκα και φοίνικες, ελιές και γαιδουράγκαθα είναι αυτά που αναδεικνύει η καλλιτέχνιδα στην τελευταία της δουλειά και που δεσπόζουν- χαρακτηρίζουν το ελληνικό τοπίο.

 

Έργο: Μιλένα Δημητροκάλλη, 'WhiteShadow', ακρυλικά σε καμβά, 100X120

Σχετικές ειδήσεις
Athens Matters TOo: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
07.07.2016 14:59
H γκαλερί Art Zone 42 διοργανώνει και εγκαινιάζει εν μέσω καλοκαιριού, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ., μια ιδιαίτερη ομαδική έκθεση με τίτλο Athens Matters T0o.
America: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.06.2016 11:27
Η γκαλερί CAN εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο America.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.
Follow me: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Παπατζίκου
03.03.2016 15:02
Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στη Βέροια εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, την ομαδική έκθεση με τίτλο Follow me.
Tender Is The Night: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Can
19.01.2016 14:11
Η γκαλερί Can Christina Androulidaki εγκαινιάζει την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Tender Is The Night.