Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου: Από τον Σολωμό στον Σεφέρη Μελέτες για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία - Κώστας Χατζηστεφάνου

Παρουσίαση βιβλίου: Από τον Σολωμό στον Σεφέρη Μελέτες για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία - Κώστας Χατζηστεφάνου

Θα παρουσιαστεί στο Σπίτι της Κύπρου, το έργο του αείμνηστου Κώστα Χατζηστεφάνου Από τον Σολωμό στον Σεφέρη, Μελέτες για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πάργα, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014. Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 μελέτες που αναφέρονται σε σημαντικές μορφές της λογοτεχνίας, της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι μελέτες είναι ομιλίες , διαλέξεις, χαιρετισμοί, εισηγήσεις ή ανακοινώσεις σε εκδηλώσεις, σεμινάρια ή συνέδρια.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Ανώτερος Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Φιλόλογος και επιμελητής της έκδοσης κ. Γιώργος Κιτρομηλίδης και ο εκδότης κ. Δημήτρης Μπαλαούρας.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Βοσκός και ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτη Δημητρακόπουλο.

 

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι εκπαιδευτικοί Πόλα Κιτρομηλίδου και Ελένη Χατζησωτηρίου.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

 

Ο Κώστας Χατζηστεφάνου γεννήθηκε το 1926 στον κατεχόμενο σήμερα Καραβά. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Διδάκτωρ Φιλολογίας, δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πέθανε στη Λευκωσία τον Μάρτιο του 2012. Υπηρέτησε την εκπαίδευση της Κύπρου από όλες τις βαθμίδες. Καθηγητής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, Λέκτορας και Καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου, Βοηθός Διευθυντής στο Γυμνάσιο Αρρένων Κύκκου, Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, Τμηματάρχης Μέσης Εκπαίδευσης, Υφυπουργός Παιδείας. Εξέδωσε μελέτες, δοκίμια, άρθρα, ιστορικά σημειώματα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Αλεξάκης Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
21.02.2017 11:52
Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύει τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη επίτιμο διδάκτορα.
Ο Αύγουστος Κορτώ στο Φουγάρο
03.06.2016 10:19
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Le Café του Φουγάρου τον δημοφιλή συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Νεοελληνική μυθολογία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Παρουσίαση του βιβλίου του Αυγούστου Κορτώ «Νεοελληνική μυθολογία» στο Ηράκλειο Κρήτης
17.05.2016 09:53
Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου σε μια συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο «Νεοελληνική μυθολογία».
Ο Δημήτρης Στεφανάκης & ο Πέτρος Τατσόπουλος συζητούν για
16.03.2016 09:50
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου.
Η παραμόρφωση του Καρυωτάκη - Νάσος Βαγενάς
02.03.2016 12:16
Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει στη σειρά Δοκιμίων της, το βιβλίο του Νάσου Βαγενά, « Η παραμόρφωση του Καρυωτάκη» σε δεύτερη έκδοση, επαυξημένη με δύο επιπλέον μελέτες («Ο Καρυωτάκης και ο δεκαπεντασύλλαβος» και «Ο Τ. Κ. Παπατσώνης και η πρωτοποριακότητα»).