Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Royal Hartigan live στο café του Νομισματικού Μουσείου

Ο Royal Hartigan live στο café του Νομισματικού Μουσείου

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ένας πολύ σπουδαίος αμερικανός μουσικός της αφροαμερικανικής τζαζ σκηνής, που εμμένει να γράφει το όνομά του χωρίς κεφαλαία, ο royal hartigan, έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά για να μας χαρίσει μια μοναδική βραδιά, παρέα με άλλους τρεις μουσικούς, τον Samuil Malieri στο σαξόφωνο, τον Μάνο Λούτα στο μπάσο και τη Νάνα Σιμόπουλος στην κιθάρα, το σιτάρ και τα φωνητικά.

 


Ο royal hartigan, γνωστός περκασιονίστας, πιανίστας και χορευτής κλακέτας, έχει μελετήσει την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών, με ιδιαίτερη αδυναμία στα μπλουζ, τα γκόσπελ, τη φανκ, το χιπ χοπ και την τζαζ μουσική.  Έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές με το δικό του μουσικό σχήμα («blood drum spirit»), έχει διδάξει πολλούς νέους μουσικούς και έχει βάλει τη σφραγίδα του σ’ ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μουσική παράδοση της Δυτικής Αφρικής. Ο ίδιος μιλώντας για τη μουσική του λέει: «Το νόημα της δουλειάς μου είναι να μπαίνω στην ουσία της κάθε κουλτούρας μέσα από τη μουσική παράδοση των τυμπάνων, να εκτελώ τα κομμάτια με ακεραιότητα και να μετά να συνδέω αυτήν την πραγματικότητα με τα αφροαμερικανικά ντραμς.»     

 

Η Νάνα Σιμόπουλος, γνώριμη πλέον φιγούρα από την προηγούμενη πετυχημένη εμφάνιση της στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, είναι διακεκριμένη μουσικοσυνθέτης που κινείται στη σκηνή της world jazz τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα και σιτάρ. Η μοναδικότητα της Νάνας Σιμόπουλος πηγάζει από το συνδυασμό ασυνήθιστων ήχων και υφών. Παίζει με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο ινδικό σιτάρ, jazz κιθάρα και μπουζούκι δημιουργώντας ηχητικές δονήσεις που είναι βαθιά μυστικιστικές και δίνουν την αίσθηση του νερού που ρέει. Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Νάνα όλο και πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της με εμφανίσεις και συνεργασίες με έλληνες καλλιτέχνες . «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα βρίσκω όλο και περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και εξαιρετικούς χώρους για την εκτέλεση της jazz», λέει η Νάνα.


www.royalhart.com
http://nana.net/


Παίζουν:

royal hartigan; drums
Samuil Malieri: sax
Manos Loutas: bass
Special guest: Nάνα Simopoulos: guitar, sitar, voice

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αδάμ Τσαρούχης live στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου
28.06.2016 15:44
Τραγουδιστής της jazz και όχι μόνο, ο Αδάμ Τσαρούχης έρχεται με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016.
Η Νανά Σιμόπουλος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου
10.06.2016 10:56
Η διεθνώς αναγνωρισμένη δημιουργός, πολυοργανοπαίκτρια, συνθέτρια, ερμηνεύτρια και παιδαγωγός Νανά Σιμόπουλος παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ, το οποίο αποτελεί την έβδομη κατά σειρά ηχογραφημένη δουλειά της, στις 16 Ιουνίου στην Αθήνα, στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου.
Η Belice live στο café του Νομισματικού Μουσείου
18.05.2016 13:40
Η τραγουδοποιός Belice, με την εκφραστική, λυρικών αποχρώσεων και αέρινη φωνή της έρχεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο café του Νομισματικού Μουσείου να μας ταξιδέψει μαζί με τρείς εξαιρετικούς μουσικούς.
Το ΤΚ Trio live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
10.05.2016 13:35
Το ΤΚ Trio έρχεται live στο Café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 21.00.
Κυριακή Βιδάλη Organ Trio live στο Café του Νομισματικού Μουσείου
09.03.2016 15:43
Η ανερχόμενη κιθαρίστρια της jazz, Κυριακή Βιδάλη μαζί με δύο νέους μουσικούς, τον Γιώργο Μουτάφη στο οrgan και τον Βαγγέλη Κοτζάμπαση στα τύμπανα, επιστρέφει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο café του Νομισματικού Μουσείου.