Το Θέατρο Φούρνος παρουσιάζει για μία μόνο παράσταση τι έργο του Βαγγέλη Ιντζίδη, με τίτλο Το άρρυθμο τραγούδι του ανθρώπου που δεν ήξερε να γράφει, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.

“Το άρρυθμο τραγούδι του ανθρώπου που δεν ήξερε να γράφει” του Βαγγέλη Ιντζίδη είναι μια σύνθεση κειμένων για την εξορία και τις γλώσσες, τις εθνοπολιτισμικές διαφορές και τη συγκρότηση της υποκειμενικότητας με έμφαση στη σχέση της γραφής με την ιστορία. Η παράσταση εκκινεί από τις εξομολογήσεις του ΄Εντουαρντ Σαϊντ, που έφυγε μιαν άλλη 25η του Σεπτέμβρη, εκείνη του 2003, και μετατοπίζεται διαρκώς προς ένα άρρυθμο τραγούδι.

Ένα τραγούδι περιπλάνησης στους πολιτισμούς των ιερών κειμένων από την οπτική του ιδιωτικού, του μέσα, που συναντά το δημόσιο, το έξω. ΄Ενα τραγούδι – εν τέλει άρρυθμο; – για τη Γραφή στραμμένη στα έσχατα και τη γραφή στραμμένη στην αρχή. Για τις (προ)γραφές της ιστορίας.

Η κινηματογραφίστρια – σκηνοθέτις Βουβούλα Σκούρα αναδεικνύει την πολυτροπικότητα κυρίαρχη στην παράσταση εντάσσοντας λειτουργικά στο γλωσσικό κείμενο, που ερμηνεύει ο ηθοποιός Γιώργος Νανούρης, εικαστική εγκατάσταση συνεργαζόμενη με τον Σχεδιαστή – Γραφίστα Βαγγέλη Μαγουλά στην ψηφιοποίηση οπτικού υλικού.υπό την επιβλητική μουσική σύνθεση (απόσπασμα) από το έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, “Τhe Promise”, “The Other – Variation I”.

Eπισημαίνεται πως οι συντελεστές της παράστασης δημιουργούν και εργάζονται δίχως  χρηματοδότηση ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού δικτύου που εκκινεί από την τοπικότητα και μετατοπίζεται προς ευρύτερες, διεθνείς, συνεργασίες. Το Δίκτυο Πολιτισμού Tinos Art Factory παρακολουθεί το κινηματογραφικό έργο της Βουβούλας Σκούρα και ιδιαίτερα την τρίχρονη πορεία της σκηνοθέτιδας στην κινηματογραφική καταγραφή έργου και ζωής της Μέλπως Αξιώτη.

Σκηνοθεσία-Εικαστική εγκατάσταση: Βουβούλα Σκούρα
Επεξεργασία Οπτικού Υλικού: Βαγγέλης Μαγουλάς
Ερμηνεύει ο Γιώργος Νανούρης

Eυχαριστούμε τον πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικό Βασίλη Τσαμπρόπουλο που μάς επέτρεψε να εντάξουμε στην παράσταση μουσική από το έργο του “Τhe Promise”.