Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το άρρυθμο τραγούδι του ανθρώπου που δεν ήξερε να γράφει, στο Θέατρο Φούρνος

Το άρρυθμο τραγούδι του ανθρώπου που δεν ήξερε να γράφει, στο Θέατρο Φούρνος

Το Θέατρο Φούρνος παρουσιάζει για μία μόνο παράσταση τι έργο του Βαγγέλη Ιντζίδη, με τίτλο Το άρρυθμο τραγούδι του ανθρώπου που δεν ήξερε να γράφει, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.


"Το άρρυθμο τραγούδι του ανθρώπου που δεν ήξερε να γράφει" του Βαγγέλη Ιντζίδη είναι μια σύνθεση κειμένων για την εξορία και τις γλώσσες, τις εθνοπολιτισμικές διαφορές και τη συγκρότηση της υποκειμενικότητας με έμφαση στη σχέση της γραφής με την ιστορία. Η παράσταση εκκινεί από τις εξομολογήσεις του ΄Εντουαρντ Σαϊντ, που έφυγε μιαν άλλη 25η του Σεπτέμβρη, εκείνη του 2003, και μετατοπίζεται διαρκώς προς ένα άρρυθμο τραγούδι.


Ένα τραγούδι περιπλάνησης στους πολιτισμούς των ιερών κειμένων από την οπτική του ιδιωτικού, του μέσα, που συναντά το δημόσιο, το έξω. ΄Ενα τραγούδι - εν τέλει άρρυθμο; - για τη Γραφή στραμμένη στα έσχατα και τη γραφή στραμμένη στην αρχή. Για τις (προ)γραφές της ιστορίας.


Η κινηματογραφίστρια - σκηνοθέτις Βουβούλα Σκούρα αναδεικνύει την πολυτροπικότητα κυρίαρχη στην παράσταση εντάσσοντας λειτουργικά στο γλωσσικό κείμενο , που ερμηνεύει ο ηθοποιός Γιώργος Νανούρης , εικαστική εγκατάσταση συνεργαζόμενη με τον Σχεδιαστή - Γραφίστα Βαγγέλη Μαγουλά στην ψηφιοποίηση οπτικού υλικού.υπό την επιβλητική μουσική σύνθεση (απόσπασμα) από το έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, "Τhe Promise", "The Other - Variation I".


Eπισημαίνεται πως οι συντελεστές της παράστασης δημιουργούν και εργάζονται δίχως  χρηματοδότηση ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού δικτύου που εκκινεί από την τοπικότητα και μετατοπίζεται προς ευρύτερες, διεθνείς, συνεργασίες . Το Δίκτυο Πολιτισμού Tinos Art Factory παρακολουθεί το κινηματογραφικό έργο της Βουβούλας Σκούρα και ιδιαίτερα την τρίχρονη πορεία της σκηνοθέτιδας στην κινηματογραφική καταγραφή έργου και ζωής της Μέλπως Αξιώτη.


Σκηνοθεσία-Εικαστική εγκατάσταση: Βουβούλα Σκούρα
Επεξεργασία Οπτικού Υλικού: Βαγγέλης Μαγουλάς
Ερμηνεύει ο Γιώργος Νανούρης

Eυχαριστούμε τον πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικό Βασίλη Τσαμπρόπουλο που μάς επέτρεψε να εντάξουμε στην παράσταση μουσική από το έργο του "Τhe Promise".

Σχετικές ειδήσεις
Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
10.10.2016 13:37
Το έργο Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, του Βασίλη Παπαβασιλείου, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου αυτή τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για μόνο 6 παραστάσεις!
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Εικόνες από μια έκθεση, από τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ στο θέατρο Φούρνος
24.05.2016 12:06
Μια μουσικοκουκλοθεατρικοχορευτική παράσταση απ’ τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Αργοπορημένη: το τραγουδι ενός καουμπόυ, της Sarah Ruhl στο Θέατρο Skrow
10.05.2016 15:01
Η Γιούλα Μπούνταλη επιστρέφει στην θεατρική σκηνή και παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ «Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ» στο θέατρο Skrow από τις 19 Μαΐου 2016 κάθε Πέμπτη με Κυριακή.
Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
25.04.2016 11:40
Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.