Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τρελοί της Βαλένθια του Λόπε ντε Βέγκα στην Αθηναϊκή Σκηνή

Οι Τρελοί της Βαλένθια του Λόπε ντε Βέγκα στην Αθηναϊκή Σκηνή

Η κωμωδία Οι Τρελοί της Βαλένθια του Λόπε ντε Βέγκα θα παρουσιαστεί στο Θέατρο "Αθηναϊκή Σκηνή " το χειμώνα 2014-2015, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη.


Ο θίασος Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη μετά τις επιτυχημένες πορείες του Άμλετ και του Βόυτσεκ αλλά και τη συνεργασία με άλλους θιάσους στο παρελθόν με συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Βάκχες, Θεσμοφοριάζουσες, Φαέθων κ.α), αποφάσισε για τη χειμερινή περίοδο 2014 – 2015 να καταπιαστεί με ένα από τα σημαντικότερα έργα της Δραματουργίας αλλά και μία από τις καλύτερες κωμωδίες του Λόπε ντε Βέγκα, Οι τρελοί της Βαλένθια.


Τη Σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Καλαμπόκης, τη μετάφραση η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη και τη μουσική ο Χρήστος Γαλίτης.


Την παράσταση θα τη δούμε στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη, που αποτελεί από πέρσι τη μόνιμη στέγη του επαγγελματικού θιάσου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Μιχάλη Καλαμπόκη, Θωμά Πανδή, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, ενώ ο θίασος βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση συνεργατών για τους υπόλοιπους ρόλους. Η παράσταση θα συνεχίσει και το καλοκαίρι του 2015 με περιοδεία σε Ελληνικές πόλεις και φεστιβάλ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το έργο παρουσιάζεται στο Ελληνικό κοινό.


Ο θίασος ήδη προγραμματίζει να ανεβάσει και μία μουσικοχορευτική παράσταση καθώς και δύο παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Γειτόνισσες του Παντελή Χορν στην Αθηναϊκή Σκηνή
03.11.2016 15:13
«Οι γειτόνισσες», η καλύτερη ηθογραφία του Παντελή Χορν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο σύγχρονο θέατρο, στην Αθηναϊκή Σκηνή των Κάλβου-Καλαμπόκη και σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.
Το ημέρωμα της στρίγγλας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βρετάνια
05.10.2016 16:14
Μια κλασική και πάντα επίκαιρη κωμωδία για όλες τις εποχές, τα μήκη και τα πλάτη της γης, σκηνοθετεί φέτος τον χειμώνα, ο Γιάννης Κακλέας, στο θέατρο «Βρετάνια», με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου.
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio στο Θέατρο Olvio
04.08.2016 14:35
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio πρόκειται να παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά, από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Θέατρο Olvio, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
O Συρανό με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στα Ιωάννινα
20.07.2016 11:18
Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θα παρουσιαστεί στα Ιωάννινα στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. (Φρότζος) την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
«Οι Επιτρέποντες» του Μενάνδρου στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
24.06.2016 15:47
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην κωμωδία του Μενάνδρου, «Οι Επιτρέποντες (Οι προσφεύγοντες σε διαιτησία)», σε διασκευή – σκηνοθεσία του Γιώργου Ματαράγκα και μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, που θα παρουσιαστεί από το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μ.μ., στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.