Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Οι Τρελοί της Βαλένθια του Λόπε ντε Βέγκα στην Αθηναϊκή Σκηνή

Οι Τρελοί της Βαλένθια του Λόπε ντε Βέγκα στην Αθηναϊκή Σκηνή

Η κωμωδία Οι Τρελοί της Βαλένθια του Λόπε ντε Βέγκα θα παρουσιαστεί στο Θέατρο "Αθηναϊκή Σκηνή " το χειμώνα 2014-2015, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη.


Ο θίασος Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη μετά τις επιτυχημένες πορείες του Άμλετ και του Βόυτσεκ αλλά και τη συνεργασία με άλλους θιάσους στο παρελθόν με συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Βάκχες, Θεσμοφοριάζουσες, Φαέθων κ.α), αποφάσισε για τη χειμερινή περίοδο 2014 – 2015 να καταπιαστεί με ένα από τα σημαντικότερα έργα της Δραματουργίας αλλά και μία από τις καλύτερες κωμωδίες του Λόπε ντε Βέγκα, Οι τρελοί της Βαλένθια.


Τη Σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Καλαμπόκης, τη μετάφραση η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη και τη μουσική ο Χρήστος Γαλίτης.


Την παράσταση θα τη δούμε στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη, που αποτελεί από πέρσι τη μόνιμη στέγη του επαγγελματικού θιάσου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Μιχάλη Καλαμπόκη, Θωμά Πανδή, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, ενώ ο θίασος βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση συνεργατών για τους υπόλοιπους ρόλους. Η παράσταση θα συνεχίσει και το καλοκαίρι του 2015 με περιοδεία σε Ελληνικές πόλεις και φεστιβάλ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το έργο παρουσιάζεται στο Ελληνικό κοινό.


Ο θίασος ήδη προγραμματίζει να ανεβάσει και μία μουσικοχορευτική παράσταση καθώς και δύο παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη.

Σχετικές ειδήσεις
Το ημέρωμα της στρίγγλας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βρετάνια
05.10.2016 16:14
Μια κλασική και πάντα επίκαιρη κωμωδία για όλες τις εποχές, τα μήκη και τα πλάτη της γης, σκηνοθετεί φέτος τον χειμώνα, ο Γιάννης Κακλέας, στο θέατρο «Βρετάνια», με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου.
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio στο Θέατρο Olvio
04.08.2016 14:35
Η Ισπανική κωμωδία «Tres» του Juan Carlos Rubio πρόκειται να παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά, από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Θέατρο Olvio, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
Οι Τρελοί της Βαλένθια, του Λόπε Ντε Βέγκα: 2ος χρόνος στην Αθηναϊκή Σκηνή
18.02.2016 11:58
Μετά την τεράστια sold out επιτυχία, Οι Τρελοί της Βαλένθια επανέρχονται, για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή.
Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το Δίκαιο του νερού στην Πειραματική Σκηνή
10.11.2015 17:03
Μετά από τρεις επιτυχημένες παραστάσεις τον περασμένο Ιούλιο στο Φεστιβάλ Αθηνών, το έργο «Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το Δίκαιο του νερού» θα παρουσιαστεί στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από 14 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά.
Animals, του Alexandrer Wright στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
27.10.2015 10:35
Η Ευθαλία Παπακώστα, άρτι αφιχθείσα από τη Νέα Υόρκη, πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στη αθηναϊκή θεατρική σκηνή, επιλέγοντας το ολοκαίνουργιο έργο του Alexander Wright, «Άνιμαλς», το οποίο κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας, στις 20 Νοεμβρίου 2015 στο Δώμα του Νέου Κόσμου.