Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού μας προσκαλεί σε μία συναυλία με την Κατερίνα Τσιρίδου, με τίτλο «Από τη Σμύρνη στον Περαία μ΄ένα καράβι τραγούδια», το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014.

 
Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα. Παραδοσιακά, Σμυρνέικα, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά.
 
Με πίστη και αυθεντικότητα η Κατερίνα και το συγκρότημά της υπηρετούν το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι για πολλά χρόνια. Μουσικοχορευτικές παραστάσεις έχουν δοθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική κ.α.

Μια μουσική πρόταση που έχει σκοπό να συνδέσει την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινότητα με τη λαϊκή παραδοσιακή μουσική μας, επιδιώκοντας να αναδείξει το περιεχόμενο που αποδίδει ο ελληνικός πολιτισμός.
 

Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι – μπαγλαμάς
Σπύρος Πατράς: μπουζούκι – τραγούδι
Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα- τραγούδι
Δημήτρης Γκίνης: ακορντεόν

Η Κατερίνα Τσιρίδου είναι τραγουδίστρια και μουσικός. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το πιάνο, την λαϊκή κιθάρα και τον μπαγλαμά. Αν και νέα σε ηλικία, έχει ήδη εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λαϊκά πάλκα της Αθήνας, ενώ έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες εκδηλώσεις  σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και στο εξωτερικό (Νορβηγία, Αίγυπτος, Κύπρος, Τσεχία, Κόσσοβο, Η.Π.Α., Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία,Αυστρία,Γερμανία,Ελβετία,Ντουμπάι κ.α.). Έχει τακτικότατες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια,στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Κύπρος,Ολλανδία κ.α.), σε εκπομπές, αφιερώματα και σίριαλ.

Οι συνεργασίες της με σημαντικότατα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού είναι αμέτρητες: Στέλιος Βαμβακάρης, Σπύρος Λιόσης, Μπάμπης Γκολές, Τάκης Μπίνης, Τόλης Χάρμας, Αγάθωνας, Γιώργος Ξηντάρης, Μανώλης Δημητριανάκης, Βαγγέλης Κορακάκης, Θόδωρος Πολυκανδριώτης, Δημήτρης Τσαουσάκης, Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Αργύρης, Σπύρος Πολυκανδριώτης, Λέλα Παπαδοπούλου, Γιώργος Τζώρτζης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μωραΐτης, Δούκισσα, Χαρούλα Λαμπράκη, Τασία Βέρρα, Κώστας Παπαδόπουλος, Ιορδάνης Τσομίδης, Νίκος Τατασόπουλος,Ρένα Στάμου, Κώστας Τσίγκος, Νίκος Δημητράτος, Γιώργος Σαρρής,ενώ έχει και διεθνείς συνεργασίες με τους μπλουζίστες Louisiana Red, Bob Brozman, Jolly Jumper και Big Moe (Blues και Ρεμπέτικο), καθώς και με το σουηδικό ρεμπέτικο συγκρότημα «Οι μερακλήδες».

Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει σε cd των: Μπάμπη Γκολέ, Αγάθωνα, Πάριου, Μαργαρίτη, Στ.Αβράμογλου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Μιχάλη Δημητριάδη, Δημήτρη Καλατζή,του Κέντρου παραδοσιακής μουσικής Μυτιλήνης, καθώς επίσης και σε cd αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη.Το 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική της δουλειά με τίτλο «Κισμέτ».Το 2012 κυκλοφόρησε η νέα της προσωπική δουλειά, με τίτλο «Όπου κι αν είσαι γύρισε».

Με την ορχήστρα KOMPANIA,της οποίας είναι μέλος,κυκλοφόρησε δύο cd στο εξωτερικό.

Το cd “KOMPANIA-Live” που κατέλαβε την 5η θέση στα ευρωπαϊκά charts του WMCE (World Music Charts Europe), τον Φεβρουάριο του 2013,και την 50η συνολικά για το έτος 2013,ανάμεσα σε χιλιάδες άλμπουμ και καλλιτέχνες απ΄όλο τον κόσμο.

Και το cd “Roundtrip/Μετ΄επιστροφής”, που κατέλαβε την 7η θέση στο WMCE, τον Ιανουάριο του 2014.